Les Cançonetes per la Bressola tornen a sonar amb L’Enderrock de desembre

El projecte ha estat dirigit pel músic i productor Xavi Lloses i per L'escenògraf i realitzador Lluís Danés, i es presenta el 15 de desembre al Palau de la Música amb L'espectacle Bressola de Nadal

La revista Enderrock del mes de desembre encarta el disc Cançonetes per la Bressola (EDR Discos, 2010), la segona part del projecte Musiquetes per la Bressola (Propaganda pel Fet!, 2008), en suport a les escoles catalanes de la Catalunya Nord. Un projecte dirigit pel músic i productor Xavi Lloses i el realitzador i escenògraf Lluís Danés, on hi participen Lluís Gavaldà, Gerard Quintana, Mazoni, Lídia Pujol, Anna Roig i Refree, versionant tretze cançons tradicionals catalanes. El disc es presenta en directe el 15 de Desembre al Palau de la Música dins el cicle Bandautors al Palau amb L’estrena de L’espectacle Bressola de Nadal.

El repertori de Cançonetes per la Bressola comprèn títols de peces populars dels Països Catalans i Occitània com ?La filadora?, ?El noi de la mare?, ?La presó de Nàpols’, ?El ball de Sant FerrioL’, ?El rossinyoL’, ?La Dama D’Aragó?, ?La clavellinera?, ?Joan del Riu?, ?El petit vailet’, ?El mariner?, ?Aqueres montanhes’ i ?Margarideta?, entre D’altres. L’acompanyament musical és a càrrec de L’Escolania de la Quadratura del Cercle, capitanejada per Xavi Lloses. A banda de la seva carrera en solitari, Lloses lidera el grup Electrotoylets, ha produït a artistes com Sisa o Gerard Quintana, i és el director musical del darrer espectacle de Dagoll Dagom, La nit de sant Joan.

El concert tindrà la direcció artística Lluís Danés (Llach. la revolta permanent, Llits), que realitzarà un programa de televisió basat en el repertori que serà emès per Televisió de Catalunya la Nit de Nadal. L’adaptació audiovisual de L’espectacle anirà acompanyada D’actuacions de circ, teatre D’objectes, dansa, ombres xineses i màgia, que posaran imatge a les llegendes, rondalles i mites que hi ha darrera les lletres de les cançons.

El concert col·lectiu Bressola de Nadal, pensat com un espectacle per a públic familiar, és el tercer del cicle BandAutors al Palau, organitzat per la Fundació Orfeó Català del Palau de la Música Catalana. Les entrades ja són a la venda per al dimecres 15 de desembre a les 20h.

 
Pau Vallvé, el protagonista

El protagonista de la portada de L’Enderrock del mes de desembre és Pau Vallvé, un músic amb una consolidada carrera musical que presenta el seu primer disc en català signat amb el seu nom i cognom, 2010 (Amniòtic Records, 2010). A l’ull de L’huracà de la nova escena independent, Vallvé s’ha llaurat una trajectòria a través de projectes com Estanislau Verdet i u_mä, o produïnt discos com el de Maria Coma. A 2010 assumeix íntegrament tot el procés de producció del disc, des de la creació de les cançons fns a la seva gravació i edició.

La revista del mes de desembre també inclou entrevistes a Refree, La Porta dels Somnis, La Gran Aventura o Quart Primera.

Etiquetes:
, ,