Les companyies Nómada i Carmen Muñoz presenten al SAT! les seves últimes creacions

En el marc de la iniciativa “Circula! Tren de creació i formació en dansa"

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), en el marc de la iniciativa “Circula! Tren de creació i formació en dansa”, proposa un programa doble de dansa Contemporània: Dulces Bestias, de la companyia canària Nómada i Bailes de histéricas, de la bailaora i coreògrafa Carmen Muñoz. La sessió, inicialment programada dins el Festival Dansat del passat mes d’octubre, que va haver de ser cancel·lada a causa del tancament dels espais escènics, finalment es podrà veure al SAT! aquest dissabte, 30 de gener.
El projecte “Circula! Tren de creació i formació en dansa” neix el 2015 amb la voluntat d’establir xarxes de col·laboració i fomentar l’intercanvi artístic trencant barreres geogràfiques, per promoure la projecció dels creadors nacionals i potenciar la seva mobilitat en un context de territorial més ampli.
Actualment està liderada per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Associació de Professionals de la Dansa a la Comunitat de Madrid (APDCM), l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV) , l’Associació de Professionals de la Dansa del País Basc (Adde), l’Associació Andalusa de Professionals de la Dansa (PAD), l’Associació de Professionals de Dansa d’Astúries (APDA) i l’Associació d’Artistes del Moviment de les Illes Canàries (Pie de Base).
Dulces bestias és una reflexió sobre l’herència ancestral que posseeix la humanitat, que vesteix amb atributs animals per transcendir la seva condició d’home i superar les adversitats de la naturalesa. Immersos en una jungla de soroll i asfalt, la nostra condició animal es veu diluïda, enyorant la naturalesa a la que pertanyem i de la qual cada dia ens sentim més aliens.
La companyia canària Nómada, dirigida pel seu fundador, Roberto Torres, treballa als límits dels espais normalment associats a la dansa. Nómada és a més una plataforma d’investigació, que se serveix del teatre, els audiovisuals i altres aspectes artístics per enriquir els seus espectacles que es tradueixen en creacions conjuntes, treballs individuals i amb creadors aliens a la companyia, que enriqueixen també al grup, sota l’acolliment del Teatro Victoria de Santa Cruz de Tenerife, on la companyia té la seu.