Les criatures abissals tornen a La Badabadoc

L’obra reflexiona sobre com tractem a la nostra infància, en el sentit ampli de la paraula

Redacció.- Les criatures abissals tornen a La Badabadoc!, la sala, un cop passada la edició 2020 del Festival CatBaSur, reprèn la seva programació habitual, i ho fa recuperant  l’espectacle que s’estava representant quan va arribar l’estat d’alarma, obligant a interrompre la seva activitat. La voluntat és, sempre que sigui possible, de recuperar tots els espectacles cancelats degut al Covid19 per la temporada 20/21.
Així doncs, del 7 al 24 de gener podrem tornar a gaudir de la primera peça del col·lectiu Abissal (Fer Acosta, Olga Fusté, Paula Miranda, Roger Ribó, Elisenda Ribó i Blanca Solé). L’obra reflexiona sobre com tractem a la nostra infància, en el sentit ampli de la paraula, i com reflexem les nostres pors en el món en el que vivim.
Núvols, Déu, Beethoven, Wikipedia, sirenes, barrets fets amb paper de diari… Una creació col·lectiva que combina paraula, música, cos, llum i objectes i que pren com a punt de partida les contradiccions d’una mare que vol contestar les preguntes dels seus fills sobre el món en que habitem.
 
En paraules del mateix col·lectiu Abissal, “volem creure que fora hi ha monstres malvats però els monstres són dins nostre, els hem creat nosaltres i s’alimenten de les nostres misèries. Volem que ens vinguin a salvar de tot això àngels o superherois, però això tampoc no és externalitzable. Mentre lluitem per seguir flotant hi ha milions de criatures que són empeses cap a uns abismes descomunals. Ara permetem que es morin a milers al mar. Abans els hem deixat morir per molts altres motius. De què els matarem demà passat'”
«El mar Mediterrani s’empassa cada dia criatures ben iguals als meus fills, que em fan preguntes. I en vull culpar el capitalisme, la Unió Europea, Déu. En vull culpar els altres. I, ells segueixen preguntant però jo no trobo la resposta que voldríem. Llavors, els omplo de petons o d’imperatius i per uns instants m’ imagino que no sé, que en el fons, aquest mar, també som una mica nosaltres.»