Les estrenes del mes d'abril al Lliure

Pau Carrió dirigirà Només uns versos, dues sessions independents de poesia

El Teatre Lliure estrena la primavera amb un espectacle de creació a quatre mans: Dictadura-Transició-Democràcia, una peça que recull quatre obres breus (d’uns 20 minuts) fent servir d’eix cronològic l’any de naixement de cadascun dels quatre dramaturgs-directors: 1962 (Xavier Albertí), 1968 (Roger Bernat),1978 (Jordi Casanovas) i 1989 (Nao Albet i Marcel Borràs). L’espectacle, que compta amb vuit intèrprets, es podrà veure a la sala Fabià Puigserver (dividida en tres escenaris per l’ocasió) del 8 d’abril al 2 de maig.

Com a complement a Dictadura-Transició-Democràcia (tal i com ja es va fer amb Alícia de Carlota Subirós i l’espectacle Ludovicus Carolus a partir de textos de Lewis Carroll que va portar a escena l’Alicia Gorina), en Pau Carrió dirigirà Només uns versos, dues sessions independents de poesia amb textos de Montserrat Abelló, Agustí Bartra, Jaime Gil de Biedma, Joan Brossa, Salvador Espriu, Gabriel Ferrater, Feliu Formosa, Pere Gimferrer, José Agustín Goytisolo, Josep Palau i Fabre, Pere Quart, Maria Mercè Marçal, Manuel Vázquez Montalbán, Joan Vinyoli… a la sala Fabià Puigserver el 13 i el 20 d’abril.

A més, aquest abril el Teatre Lliure proposa dos nous espectacles per suplir la presència de Dues dones que ballen de Benet i Jornet (estrena posposada per la temporada 2010-2011). Així, a l’Espai Lliure s’hi podrà veure del 14 al 25 d’abril la versió en castellà que està de gira per Espanya d’ Après moi le déluge de Lluïsa Cunillé amb direcció de Carlota Subirós i interpretada per Vicky Peña i Jordi Dauder. A més, a la mateixa sala, del 28 d’abril al 9 de maig tornarà la companyia de l’aclamat director argentí Daniel Veronese amb la segona part del díptic Proyecto Ibsen: Todos los grandes gobiernos han evitado el teatro íntimo a partir de Hedda Gabler.