Les Musiquetes sonaran a L’Auditori de Barcelona

El concert de l'Auditori comptarà amb la presència de Miquel Gil, Carles Belda Gerard Jacquet i Clara Andrés

Avui dijous a les vuit del vespre l’Auditori de Barcelona acollirà  el concert Fem sonar les Musiquetes que es va presentar dilluns al Col·legi de Periodistes de Catalunya.
 
L’espectacle és la translació en directe del treball discogràfic Musiquetes per la Bressola (Propaganda pel Fet 2008), que s’ha convertit en el primer disc de cançons populars i infantils en català amb un distribució més important. En total, 80.000 exemplars d’un recull únic i especial que posa al dia temes com “Muntanyes del canigó”, “La lluna, la pruna” o “La Dama de Mallorca” amb ritmes electrònics, tropicals i rumbers. Els temes han estat interpretats per 27 músics d’arreu dels Països Catalans, entre els que hi figuren, Joan Garriga (La Troba Kung-fú), Àgata Casas (Dijous Paella), Joan Miquel Oliver, Feliu Ventura o Artur Gaya (Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries). El disc, el concert de L’Auditori de Barcelona i la gira Fem sonar les Musiquetes, donen suport a la Bressola, les escoles catalanes i laiques de la Catalunya del Nord, en el seu 30è aniverari.

El projecte disposa també  d’un espai a la xarxa, Musiquetes.cat per tal que  a l’escola, es treballi les cançons des d’un punt de vista educatiu. Les cançons de Musiquetes estan registrades amb llicències lliures Creative Commons, i des del portal web, hi ha hagut 300.000 descàrregues de les cançons.  

Els responsables de la coordinació artística de l’espectacle en directe, són la Núria Lozano (La Carrau), en Marc Serrats i en Marc Grau (Xerramequ Tiquis Miquis), que s’han encarregat també de realitzar els nous arranjaments, com ja van fer pel disc. El concert de l’Auditori comptarà amb la presència dels cantants Miquel Gil, Carles Belda (Pomada, El Belda i el Conjunt Badabadoc), Sicus Carbonell (Sabor de Gràcia), Gerard Jacquet i Clara Andrés i la participació dels nins i nines de La Bressola de la Catalunya del Nord, del cos de Dansa de l’Esbart de Sant Cugat i la Coral Clau de Lluna d’Arenys de Munt.

Etiquetes: