Les obres del National Theatre Live es podran veure al Truffaut en versió original

Aquesta programació arriba per segon any consecutiu, gràcies a la iniciativa dels Cinemes Yelmo

Redacció.- Temporada Alta i el Cinema Truffaut programaran un cicle de les millors obres de la temporada londinenca (National Theatre Live) a la pantalla del Cinema Truffaut, en versió original subtitulada en castellà. Aquesta programació arriba a l’Estat espanyol, per segon any consecutiu, gràcies a la iniciativa dels Cinemes Yelmo.

El National Theatre Live és un cicle que porta a diferents cinemes d’arreu del món grans espectacles teatrals de Londres (especialment del National Theatre però també d’altres equipaments com de Donmar Warehouse o el Young Vic). Produccions amb una realització cinematogràfica de gran qualitat que apropen el millor teatral europeu a cinemes d’arreu del món. Temporada Alta, de la mà del cinema Truffaut i els cinemes Yelmo, són ambaixadors d’aquesta iniciativa que complementa la programació internacional de teatre que Temporada Alta ofereix d’octubre a desembre. D’aquesta manera es podran veure espectacles internacionals de qualitat contrastada a Girona durant tot l’any.

El cicle d’enguany està integrat per 6 grans clàssics del teatre. Autors, actors i directors de primer nivell que garbellen algunes de les obres teatrals més emblemàtiques de la història.

Inaugura el cicle una obra de firma contemporània, War Horse – 16 de febrer – l’adaptació teatral de la novel·la de Michael Morpurgo que ja fa més de 10 anys que triomfa arreu del món. Titelles gegants i una dramatúrgia impecable per narrar la Primera Guerra Mundial a través dels ulls d’un cavall que és enviat al front.

El mes de març serà el torn de A view from de Bridge (Panorama des del pont) – 16 de març – una de les grans obres d’Arthur Miller portada a escena per un dels noms propis del teatre europeu: el belga Ivo Van Hove, considerat un dels directors amb una mirada escènica més contemporània del moment (Tragèdies romanes de Shakespeare o Opening Night de Cassavetes) i director de la Tonnelgroep Amsterdam des de 2011.

A l’abril es podrà veure No man’s land (Terra de ningú) – 6 d’abril – el clàssic de Harold Pinter, que torna a estar a la cartellera del National Theatre interpretat per: Ian McKellen i Patrick Stewart.

Completen el cicle, tres altres grans produccions: una versió de la tragèdia d’Euripedes, Medea (11 de maig), dirigida per Carrie Cracknell i protagonitzada per Helen McCrory; Amadeus (25 maig) el clàssic de Peter Shaffer sobre la vida de Walfgang Amadeus Mozart i Antonio Salieri interpretada per Lucian

Msamati i Adam Gillen i una versió de Josie Rourke de Saint Joan (15 juny)el clàssic de Bernard Shaw. Una peça que narra la història de Joana d’Arc interpretada per la gran actriu anglesa Gemma Arterton.

Les entrades es posen a la venda avui, divendres, 27 de gener a través del web de Temporada Alta (www.temporada-alta.net) al preu de 12 euros per a cada projecció. Si També es podran comprar entrades a la taquilla del Truffaut el mateix dia de cada sessió si queden entrades disponibles. Hi haurà descomptes per a jubilats i pels socis d’El Club de la Ciutat Invisible i el Club Cultura Girona. També es podrà comprar un abonament per a les 6 obres al preu de 60 euros, amb la possibilitat de gaudir de butaca preferent.