Les sales de concerts de tot el país s'uneixen en el que podria ser ‘L'últim concert’

Serà el dimecres 18 de novembre a les 20h, en streaming

Redacció.-  Les sales de concerts estan vivint, sense dubte, la situació més crítica, més convulsa i incerta en el sector musical fins al moment. Fa prop de vuit mesos que pràcticament el 100% de les sales romanen tancades a causa de la crisi sanitària en la qual estem immersos.
El sector de la música en directe és un dels més perjudicats per aquesta situació i en, especial, les sales de concerts.
Aquests espais compten amb gairebé cinc mil treballadors directes, la majoria afectats per ERTOs des de principis de març, un gran nombre de treballadors intermitents, autònoms i pimes que presten servei a l’activitat i un extensíssim nombre de músics, tècnics, segells discogràfics, fotògrafs, bookers, promotors i molts més professionals afectats en el tancament forçós.
Durant aquests mesos s’han cancel·lat prop de 25.000 concerts.
Les pèrdues que acumularan les sales de concerts fins a final d’any sumaran prop de 120 milions d’euros.
Les sales porten suportant l’endeutament durant massa mesos, amb la incertesa, que la possible data d’obertura genera en les empreses i els seus treballadors. Amb despeses fixes i sense ingressos, amb insuficients ajudes pal·liatives per part de les administracions públiques.
La situació és insostenible i si les administracions no prenen mesures de gran importància en un termini curt o immediat, és molt probable que la majoria de les sales del país s’enfrontin aquest 2020 a ‘L’Últim Concert’.
Les sales necessiten amb urgència un pla de rescat o la hibernació de despeses fixes, per a poder resistir i continuar oferint música en directe quan la situació sanitària ho permeti i la resta dels espais culturals de pública concurrència recuperi la seva activitat.
La desaparició de sales és una realitat causada per la pandèmia, de fet, actualment, ja sabem que com a mínim 15 sales han tancat les seves portes definitivament en diferents localitats del país.
La inacció política, quant al reconeixement real de les sales com espais culturals, semblen estar darrere de la ceguesa davant el perill de desaparició d’espais de base tant fràgils com necessaris, que proporcionen el talent i la riquesa musical i cultural del país.
Que la música cura és una certesa, actua com a nexe de la capacitat de gaudir, relacionar-se i enriquir-se social i culturalment. No sols és una necessitat que alleuja i enriqueix, és un dret essencial de la ciutadania que ha de ser garantit i és un dret que els professionals de la cultura puguin treballar.
Per tot això, el dimecres 18 de novembre, les sales de música s’uneixen per a celebrar un concert molt especial amb la col·laboració de diversos artistes. El concert es podrà veure a streaming de manera gratuïta a partir de les 20h al web: www.elultimoconcierto.com
 
LLISTAT DE SALES DE CONCERTS QUE PARTICIPEN:
ALFA BAR – ALMO2BAR – ALMODOBAR –  BEIKOZINI – BERLÍN CAFÉ – BLACKBIRD – BOXER – CADILLAC SOLITARIO – CAFÈ DEL TEATRE – CAFÉ LA PALMA – CEFERINO – COCKTELERIA MILANO – CONTRACLUB – COSTELLO – COYOTE – DABADABA – DIOBAR – DIXIE – DRESDEN – EL CLAP – EL INTRUSO – EL PARAIGUA – EL PERRO DE LA PARTE DE ATRÁS – EL SOL – ELS PAGESOS   ESPAI ORFEO – EUSKAL ETXEA – FAKTORIA D’ARTS – FOTOMATON – FREEDONIA – FULANITA DE TAL – FUN HOUSE – GALILEO GALILEI – GRUTA 77 – HELL DORADO – JAZZ CAVA DE VIC – JAZZSÍ CLUB – KAFE ANTZOKIA – L’ALTERNATIVA DE LA BISBAL – L’ONCLE JACK – LA CABRA – LA CAPSA – LA DAURADA – LA DONZELLA – LA MASÍA DE SANT BOI – LA MIRONA – LA NAU- LA SONORA DE GRACIA – LAUT – LES ENFANTS – LO QUIOSC – LO SUBMARINO – LUZ DE GAS – MARDI GRAS – MARULA CAFÉ – MATISSE – METEORO – MILENIO – MINORIA ABSOLUTA ROCK-BAR – MOBY DICK – MOE – MUSIC HALL – NOTA 79 – PLATAFORMA – PLATERUENA – RAZZMATAZZ – RED STAR – ROCK CITY – SALA APOLO – SALA BARTS – SALA BIKINI – SALA CREEDENCE – SALA PÍCARO – SALA TARO – SALA UPLOAD – SALA VOL – SALA ZERO – SALAMANDRA – SARAU08911 SIDECAR – SINESTESIA – SIROCO – SLÀVIA – SLOW – SODA ACÚSTIC – STROIKA – SUNSET JAZZ CLUB -TABLAO CORDOBÉS -TABLAO DE CARMEN – TALLER 24 – TEMPO CLUB – THE VOID – VADE – VESTA – VOILÀ – WOLF – ZOWIE