Les TIC al servei del país

Òmnium Cultural presenta el cicle #omniumtwits

Òmnium Cultural vol contribuir a promoure L’ús i el coneixement de les TIC aplicades als àmbits de la llengua, la cultura i el país amb un cicle de xerrades organitzades conjuntament amb L’associació STIC.CAT.

El cicle amb el nom ?#omniumtwits, les TIC al servei del país’ que s’inicia el dijous 12 de maig i compta amb tres sessions ?una per setmana- analitzarà, de la mà D’experts, el fenomen de les xarxes social en català.

Els tres grans temes de debat seran L’educació, els blogs com a creadors D’opinió i L’aplicació de les TIC en L’àmbit polític. Les sessions es presenten sota els títols: ?Una educació 2.0?, ?Blogosfera i microblogging a Catalunya? i ?Política 2.0?.

Les sessions tindran lloc a la seu nacional D’Òmnium (Diputació, 276, pral. ? Barcelona) i  es podran seguir a temps real via Twitter amb l’etiqueta #omniumtwits.

STIC.CAT i Òmnium Cultural han signat a finals D’abril el conveni de col·laboració entre ambdues entitats. El compromís de generar coneixement i debat a L’entorn de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) així com la voluntat de fomentar la interacció de tots els ciutadans a través D’aquestes eines es materialitza en aquesta primera acció de treball conjunt. Tal com estableix el conveni, L’educació i la cultura seran dos del àmbits en què es treballarà més intensament.

Les tres sessions estaran moderades per Xevi Montoya, director de Playbrand Estratègies Crossmedia i membre de la Junta Directiva D’Òmnium. Les sessions i els ponents que hi intervenen són els següents:

 

12 de maig. Una educació 2.0
Trina Milan, presidenta de L’Associació STIC.CAT
Ramon Barlam, professor d’atenció a la diversitat de l’institut Cal Gravat de Manresa, coordinador pedagògic del projecte Espurn@ i membre de l’equip TIC de l’ICE de la UAB
Narcís Vives, expert en xarxes educatives i director de la Fundació Itinerarium

19 de maig. Blogosfera i microblogging a Catalunya
Valentí Sanjuan, periodista, director del programa Vist i no vist i de la Tweetpeli
David Rodríguez, membre de L’Associació STIC.CAT

26 de maig. Una política 2.0
Ricard Espelt, regidor de Noves Tecnologies i Promoció Econòmica i Comunicació de Copons
Saül Gordillo, periodista i impulsor del portal de blocs polítics en català Poliblocs
Kim Ruiz, membre de L’Associació STIC.CAT