L’escena musical catalana torna al Eurosonic Noorderslag

Carola Ortiz, Marta Knight i Santa Salut actuaran al ESNS als Països Baixos

Redacció.- Les artistes catalanes Carola Ortiz, Marta Knight i Santa Salut actuaran al ESNS (Eurosonic Noorderslag) entre el 19 i el 22 de gener de 2022, amb el suport del Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) a través de Catalan Arts, la seva marca d’internacionalització. Alhora, la selecció per al festival ESNS també significa que els projectes de les tres artistes formaran part de l’ESNS Exchange, una iniciativa amb suport de la Unió Europea que té com a objectiu de facilitar la circulació del talent europeu i el seu reclutament en 129 festivals de 38 països que formen part de la xarxa. Els tres projectes catalans estan en un moment fonamental en termes de expansió internacional i mostren com és de variada l’escena musical catalana i el poder dels nous projectes liderats per dones.

L’esdeveniment ESNS és un festival d’enorme influència i encapçala els esdeveniments de la indústria musical a Europa. La seva 36a edició es desenvolupa completament online des del 19 al 22 de gener del 2022 a causa de les mesures sanitàries actuals per prevenir l’expansió de la Covid-19 als Països Baixos. L’ESNS es basa en l’èxit de la passada edició del 2021, la qual també va ser online perquè hi havia un confinament. Enguany, l’edició digital de l’ESNS inclou un programa complet de conferències i l’oportunitat de descobrir els nous números musicals europeus a seguir durant el 2022 en una plataforma accessible lliurement.

Els showcases de les artistes catalanes seleccionades s’han programat en dos dies consecutius. Marta Knight presentarà el seu projecte demà, dimecres 19, a les 20.20 hores; a les 21.20 hores actuarà Santa Salut, i Carola Ortiz ho farà el dijous 20, a les 22.40 hores.

A més de les actuacions de les tres artistes seleccionades, l’escena musical catalana també tindrà un espai destacat a la plataforma d’ESNS, plataforma en què s’emetrà, el dijous 20, el documental Ready to explode! Ready to export! (2021) produït per l’ICEC amb l’objectiu d’amplificar la projecció internacional del talent emergent i de la música feta a Catalunya. Amb la selecció artística i guió de la periodista Marta Salicrú, experta en música moderna i directora de Ràdio Primavera Sound, el documental presenta la nova i vibrant escena catalana a través d’onze projectes prometedors i en un estadi idoni d’expansió: b1n0, EJ Marais, InnerCut, Las Karamba, Los Aurora, Marta Cascales Alimbau, Meritxell Neddermann, Pinpilinpussies, Playback Maracas, Tarta Relena i Vic Mirallas.

 

El programa ESNS Exchange, una oportunitat de difusió i treball internacional

La selecció de Carola Ortiz, Marta Knight i Santa Salut per al festival ESNS també vol dir que formaran part de l’ESNS Exchange, una iniciativa que té l’objectiu de facilitar la circulació del talent europeu i el foment de les actuacions dels grups seleccionats als 129 festivals de 38 països que formen part de la xarxa. El programa, que compta amb el suport de la Unió Europea, és una oportunitat única per a les bandes, que poden fer un salt en la seva carrera professional.

En els darrers anys, l’escena de la música moderna catalana s’ha convertit en un referent del festival seleccionant diversos projectes prometedors que han passat a fer un tour exitós recorrent tota Europa.

Com a integrant de la xarxa ESNS des del 2021 –xarxa de la qual formen part les oficines d’exportació de la música de 19 països europeus–, l’ICEC ha donat suport al total de 41 bandes de Catalunya que han participat en la iniciativa: Mujeres, Muchachito Bombo Infierno, The Suicide of Western Culture, Za!, Evripidis and his Tragedies, The Exitements, Bongo Botrako, Headbirds, La Pegatina, Seward, Joana Serrat, La Sra Tomasa, Maika Majovski, Mourn, Oso Leone, beGun, CaboSanRoque, Núria Graham, Ocellot, Svper, Beach, Bearoid, Olde Gods, Txarango, Mueveloreina, Museless, Odina, The Zephyr Bones, Muyayo Rif, Pavvla, Akkan, Tversky, Boxinbox, Índiga, Tribade, Maruja Limón, Los Aurora, Las Karamba, Playback Maracas, Pinpilinpussies i Tarta Relena.

La playlist #ESNS2022 CatalanMusic a Spotify permet escoltar alguns dels temes de les tres bandes seleccionades a ENSN en l’edició del programa d’enguany.