L’Escola Municipal d’Art de Girona incorpora un taller d’art digital per a joves en l’oferta formativa

Les preinscripcions del curs 2023-2024 tindran lloc del 4 a l’11 de setembre

Redacció.- L’Escola Municipal d’Art de l’Ajuntament de Girona ha fet pública tota l’oferta formativa de tallers artístics per al curs 2023-2024, la qual ja es pot consultar a la web de l’escola. Les sol·licituds per participar-hi es podran fer a partir del 4 de setembre a través del Sistema d’Inscripcions del consistori, i s’allargaran fins a l’11 de setembre.

La principal novetat d’enguany és la incorporació del taller d’art digital per a joves en l’oferta de tallers artístics de l’escola, que durarà d’octubre del 2023 a juny del 2024. El taller, que es realitzarà entre l’aula digital de La Mercè i les instal·lacions d’El Modern, està format per quatre mòduls i s’adreça a joves d’11 a 13 anys. El primer mòdul, impartit per Cesc Pujol, girarà entorn de la il·lustració digital. En el segon mòdul es treballarà la impressió 3D i la fabricació digital amb Tomàs Pons. El tercer mòdul s’endinsarà en l’animació digital i, finalment, en el darrer mòdul s’ensenyarà a l’alumnat els secrets de l’edició de vídeos.

En el proper curs, a més, s’amplia l’oferta dels tallers de joieria, amb Imma Viñals, i d’il·lustració, amb Cesc Pujol, a causa de la forta demanda de l’alumnat per aquestes dues disciplines artístiques.

Com cada any, la imatge que il·lustra la campanya de preinscripcions està creada per un professor de l’escola. Enguany, pel curs 2023-2024, l’ha realitzat Imma Viñals, professora del taller de joieria i sorgeix de la idea de donar un nou ús als pinzells vells de l’escola. “M’encanta la pàtina que deixa sobre la fusta la pintura i l’ús al llarg dels anys. Cada pinzell acaba sent un paisatge diferent depenent dels colors que s’hi han anat dipositant. A partir de jugar amb aquests materials, em vaig proposar construir un pinzell nou fragmentant i encolant els ja gastats. Un pinzell que creix amunt”, comenta l’artista.

“L’Escola Municipal d’Art (EMA) ofereix una variada programació de tallers artístics, així com el projecte EmaXics, destinat a infants i jovent d’entre 6 i 16 anys”, explica el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats, que detalla que “els tallers, de durada anual o semestral, permeten l’accés a una disciplina artística des d’un nivell inicial fins a un nivell avançat, amb professors i professores que, al mateix temps, són artistes, la qual cosa ofereix una experiència docent i cultural singular i afavoreix uns tallers més interessants des del punt de vista educatiu i cultural”.

L’oferta formativa per a adults pel curs 2023-2024 es divideix en 6 àrees: dibuix, pintura, gravat, volum (que inclou els tallers d’escultura i ceràmica), joieria i tapís. L’alumnat podrà escollir els tallers segons el nivell que més li convingui, iniciació, avançat o perfeccionament, i l’horari de matins o tardes.

L’EmaXics ofereix la possibilitat d’enriquir la formació de l’expressió en arts plàstiques i visuals d’infants de 6 a 16 anys, amb un aprenentatge que complementi el treball en aquest camp que es duu a terme en els estudis obligatoris, i així facilitar el coneixement de les diverses disciplines artístiques. L’objectiu final és que cada alumne i alumna tingui les eines i els recursos per expressar-se lliurement i amb creativitat. Els grups de l’EmaXics s’organitzen per edats i són en horari de tarda.

Per a més informació sobre l’oferta de tallers artístics de l’escola, podeu visitar la web de l’Escola Municipal d’Art.