L'Escola de pensament del Lliure s'acomiada amb una sessió dedicada a l'humor i 13.400 visualitzacions

Dimarts 9 de juny té lloc l'última cita d'aquest espai de reflexió sobre teatre i pensament

Redacció.- L’Escola de pensament del Teatre Lliure, l’espai de diàleg, crítica i debat dinamitzat per la filòsofa Marina Garcés i el periodista i escriptor Albert Lladó, s’acomiada el proper dimarts 9 de juny amb la sessió L’humor com a acció directa. Escena i transgressió, que es podrà veure en directe a les 18:30h. a la Sala online del Lliure per youtube. El cicle de trobades finalitza amb un balanç molt positiu de públic presencial i digital i confirma la seva continuïtat la temporada 20/21.
La darrera sessió d’aquesta iniciativa comptarà amb la pallassa Pepa Plana, Premi Nacional de Cultura i referent internacional del clown amb obres com Paradís Pintat o Veus que no veus, i el compositor Benet Casablancas, autor de l’assaig El humor en la música i que ha estrenat recentment l’òpera L’enigma di Lea. La conversa girarà al voltant de com la parodia i la ironia poden combatre qualsevol temptació de maniqueisme. La sessió serà moderada per Marina Garcés i Albert Lladó.
L’Escola de pensament, engegada durant la temporada 19/20 sota la direcció de Juan Carlos Martel Bayod, ha apostat per parlar dels grans conflictes del present a través de les eines que ens proporciona el teatre i la filosofia, i ha tingut per objectiu desenvolupar el pensament crític.
Balanç de la primera Escola de pensament
En xifres, l’Escola de pensament ha realitzat 7 sessions i ha comptat amb 12 convidats referents del seu àmbit i especialització. Totes les sessions, que es poden veure per youtube per facilitar-ne l’accés a un públic més ampli, han registrat 13.400 visualitzacions (pendent encara la darrera sessió).
Pel que fa a les 5 sessions presencials a Gràcia, el cicle ha comptat amb una assistència de 547 persones, que significa un 71% d’ocupació mitjana total. La sessió més seguida va ser la conversa titulada Desig i voluntat entre Clara Serra, Elisabeth Duval i Marina Garcés, que va registrar fins a 174 assistents.
L’Escola va iniciar-se el novembre de 2019 amb la participació de Constanza Brnčić i Arianna Sforzini en un diàleg sobre la pluralitat de veus a escena i la importància del cos. La segona sessió, sobre la creació artística, va comptar amb Juan Arnau i Eusebio Calonge i la tercera, centrada en el compromís a partir de la figura d’Albert Camus, amb José María Ridao. Clara Serra i Elisabeth Duval van protagonitzar la quarta sessió al voltant del desig i la voluntat des d’una perspectiva feminista, i Juan Mayorga va ser el convidat de la darrera sessió celebrada a la seu de Gràcia.
Amb la crisi del coronavirus, l’Escola del pensament s’ha adaptat al confinament i ha mudat al format virtual. La primera sessió digital en confinament va comptar amb Haris Pašović i Alfonso Armada i ha registrat prop de 1.000 visualitzacions fins avui dimarts 2 de juny.
L’Escola de pensament forma part de la branca de la programació &acciódirecta, que engloba totes aquelles activitats que el Lliure ofereix perquè el públic pugui gaudir del teatre més enllà dels espectacles. Educar en el teatre i impulsar espais físics i mentals de reflexió són també objectius d’aquesta branca, que inclou el Programa educatiu i El Lliure del futur, el programa de residències Ajuts a la creació Carlota Soldevila i el Foyer/1.
Escola de pensament: L’humor com a acció directa. Escena i transgressió (última sessió). El 9 de juny en directe a la Sala online del Teatre Lliure per youtube. 18:30h. Gratuït.