L’Espai Armengol es consolida com a plataforma per compartir coneixement i impulsar la creativitat

Des de l’any 2010, ha mantingut una programació periòdica

Redacció.- L’Espai Armengol de Vilajuïga, impulsat per la productora Visual13, acaba de superar la xifra de 10.000 usuaris quan es compleixen set anys de la posada en marxa d’aquest espai obert a la ciutadania que organitza conferències, workshops, tallers familiars i altres activitats, totes elles gratuïtes, per compartir coneixement i impulsar la creativitat.
Des de l’any 2010, l’Espai Armengol ha mantingut una programació periòdica amb més d’un centenar d’activitats al llarg d’aquests anys, amb una conferència mensual i un mínim d’un workshop i d’una activitat familiar per trimestre. Més de 4.000 usuaris han assistit presencialment durant aquest temps a les propostes programades que mantenen, de mitjana, un alt nivell d’ocupació superior al 86%. Uns altres 6.000 usuaris han accedit als continguts oferts a través de la completa plataforma de vídeos a la carta del web de l’Espai Armengol (www.espaiarmengol.com) que en aquests moments ofereix gratuïtament un centenar de vídeos que permeten visualitzar íntegrament la pràctica totalitat de les conferències organitzades.
Els cuiners Ferran Adrià o Joan Roca; els emprenedors Dídac Lee, Xavier Verdaguer i Xavier Costa, o el periodista i escriptor Jair Domínguez són alguns dels rellevants personatges que han participat com a ponents a les conferències de l’espai de Vilajuïga. Audiovisual, fotografia, internet, xarxes socials, cultura, coaching, vehicles elèctrics, impressores digitals, drons, robòtica, apps, territori o natura són algunes de les moltes temàtiques abordades durant aquest temps. La totalitat de les activitats programades per l’Espai Armengol són gratuïtes i les conferències són retransmeses en directe a través del mateix web de l’espai.
Programació primer semestre
Amb la voluntat de mantenir el nivell de qualitat de les seves propostes i augmentar el nombre d’activitats, l’Espai Armengol ha preparat una completa programació per aquest primer semestre de l’any. Una de les activitats destacades d’aquests primers mesos del 2017 és la celebració de la tercera edició del Concurs d’Oratòria Juvenil de l’Alt Empordà, organitzat per l’Espai Armengol i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà, i adreçat a tots els alumnes de 4art d’ESO de l’Alt Empordà. En aquests moments tenen lloc les fases classificatòries als instituts de la comarca per escollir la trentena de joves que participaran a la final del concurs que tindrà lloc l’1 d’abril a Vilajuïga. Aquesta iniciativa, inèdita a Catalunya, té per objectiu conscenciar els més joves i a la resta de la societat de la importància de parlar bé en públic, alhora que vol donar als estudiants les eines necessàries per millorar la seva oratòria.
Altres propostes destacades per aquests primers mesos són El workshop ‘Vull ser youtuber’, impartit pels youtubers Isaac Viana i Victor Matute (16 de març); el també workshop “Cursa entre castells: entrenar el cos i entrenar la ment” amb la psicòloga i fisioterapeuta Helena Cabruja, l’entrenador Gabriel Campistol o l’esportista Xavi Llamas (24 de març) o la conferència ‘Branding: persones i marques” amb el soci director de Comuniza Javier Velilla (25 de maig). Les inscripcions per aquestes activitats ja estan obertes i s’han de formalitzar a través del web de l’Espai Armengol.
Les primeres activitats celebrades aquest inici d’any han esgotat totes les places disponibles (el workshop de fotografia “De la Terra a les estrelles”, amb Robin Townsend i José Jiménez; la conferència de coaching ‘Sí; persegueixo els meus somnis’, amb Anna Guiu i Ainhoa Berganza, i la jornada organitzada per l’Espai Armengol i l’ESCAC per donar a conèixer als joves estudiants els oficis del món del cinema, les possibilitats que ofereixen i el sistema de beques vigent, amb Aritz Lekuona, Dani Agudo, Marc Bech i Nur Casadevall).
Una iniciativa de Visual 13
L’Espai Armengol és una iniciativa de Visual13, la productora audiovisual impulsada pels emprenedors Marta Puigsegur i Vicenç Asensio. Instal·lat a Vilajuïga, al cor de l’Empordà, l’Espai Armengol s’ha convertit en un espai de referència a les comarques gironines en els eixos fundacionals de la iniciativa: audiovisual, internet, tecnologia i territori. La seva línia de treball s’emmarca en la difusió d’informació, novetats, experiències professionals i casos d’èxit de recent actualitat. L’Espai Armengol treballa per crear un espai de sinèrgies on poder compartir coneixements i experiències que ajudin a generar noves oportunitats empresarials i socials. La programació es desenvolupa un edifici del segle XVIII que va ser restaurat amb una subvenció europea de fons Leader.