L’Espai Art l’Abadia acull una nova exposició del fons fotogràfic de la Fundació Vila Casas

L'exposició col·lectiva "Elogi del silenci" es podrà visitar del 12 de març al 12 de juny de 2022

Redacció.- L’exposició Elogi del silenci, comissariada per Natàlia Chocarro, reuneix una selecció d’obres del fons de fotografia de la Fundació Vila Casas. La mostra proposa recórrer paisatges i interiors, espais sostrets a la quotidianitat més trivial però que, sota la mirada de l’artista, esdevenen sublims.

L’hegemonia de la cosmovisió tecnocientífica que avui ens lidera requereix el silenci –o, el que és el mateix, la contemplació– si vol contribuir a una percepció del món més plural.

En paraules de la comissària: “Hi ha llocs on el silenci imposa una subtil ubiqüitat, on el paisatge s’estén més enllà de la línia de l’horitzó i on les pedres, impertèrrites, semblen asfixiar el pes de la història. Són els espais de la solitud, de l’observació i la introspecció, del deixar-se interpel·lar en un gest ardit no absent d’inquietud”.

Es tracta d’una vintena d’obres dels següents artistes: Bleda i Rosa, Victoria Sambunaris, Mònica Roselló, Janelle Lynch, Teresa Romanillos, Michael Dunev, Aleydis Rispa, Francesca Llopis, Álvaro Sánchez-Montañés i Soledad Córdoba. Les obres que es presenten han estat realitzades entre els anys 1990 i 2019.