L’Espai Dansat! presenta una temporada plena d’activitats paral·leles per fer més accessible la dansa als espectadors

Medea de Thomas Noone Dance inaugurarà la temporada 2015-2016 de l’Espai Dansat, l’espai de dansa del SAT! Teatre, els dies 10 i 12 de setembre amb taquilla inversa

Medea, la darrera creació de Thomas Noone Dance serà l’espectacle inaugural de la temporada 2015-2016 a l’Espai Dansat!, l’espai de dansa del SAT! Teatre, els dies 10 i 12 de setembre a les 20.30h. Noone ofereix una versió coreografiada del mite d’Eurípides per a sis ballarins amb banda sonora de Jim Pinchen i una dansa rica, complexa i molt física que caracteritza la companyia.

Com a novetat, l’espectacle es pagarà mitjançant taquilla inversa, és a dir, l’espectador decidirà el preu de l’entrada després de veure la funció. L’objectiu de la taquilla inversa en aquest inici de temporada és obrir i fer accessible la dansa als espectadors “en tots els sentits” explica Òscar Rodríguez, director del SAT! Teatre i de l’Espai Dansat! . De fet, amb aquest mateix objectiu durant tota la temporada s’han programat activitats paral·leles als espectacles de dansa com ara xerrades, col·loquis amb la participació dels coreògrafs i interprets i vídeo- projeccions. “Creiem que és una manera d’acostar creadors i públic i donar un valor afegit a l’espectador” afegeix.

A Medea, concretament, s’han programat dues activitats paral·leles. El dia 10, una hora abans de l’espectacle, la professora Caterina Rodríguez introduirà als assistents al mite d’Eurípides . El dia 12, també a les 19.30h serà Thomas Noone, el coreògraf de la peça, qui oferirà una introducció a l’espectacle.

La programació de dansa continua el diumenge 13 de setembre amb BCN City Ballet, l’estrena de l’espectacle preparat pels guanyadors de la darrera edició del Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona 2015. L’espectacle és fruit d’un treball de tres mesos on els intèrprets han comptat amb la col·laboració de grans mestres i coreògrafs com Ramon Oller (Barcelona), Beatriz Torres (Cuba), Alba Zamora (Barcelona) o Marco Sánchez (Brasil)…

Pel que fa a la programació regular de teatre familiar del SAT! arrencarà a partir de l’octubre. Aquest setembre, però, el teatre ja obra les portes amb una programació eclèctica: música, circ, humor i jazz.

El dia 4 de setembre Sanjosex protagonitzarà el primer concert de la segona edició del Cicle EnciSAT! a les 9 del vespre acompanyat de la banda al complet. Es tracta d’un concert especial on Carles Sanjosé presentarà el seu últim disc “Festival” i afegirà en el repertori habitual diverses versions d’alguns temes dels músics que més han influït a l’artista empordanès.

Del 19 al 20 de setembre, per les festes de la Mercè, el públic familiar tindrà l’ocasió de veure en primícia l’espectacle de circ i teatre gestual “Alone” de la Cia. Sebas, que s’estrenarà oficialment a la tardor al Festival Temporada Alta. El mateix dissabte 19 al vespre el públic adult podrà gaudir dels acudits inèdits d’Eugenio amb l’espectacle “Inèdits ReEugenio”, dirigit per Gerard Jofra, el fill del mític humorista.

Per tancar el mes, el SAT! acull del 24 al 27 de setembre la segona edició del Festival de Jazz de Sant Andreu amb 4 concerts: la Motis Chamorro Big Band, John Allred & Friends, Ernesto Aurignac Orchestra i la Sant Andreu Jazz Band.