L’espai, el cos i L’humor inspiraran 17 espectacles al Poblenou

El festival Escena Poblenou potencia el recolzament als creadors amb la beca NOF (Noves Formes Escèniques)

El festival Escena Poblenou tornarà a acostar al barri i a la ciutat, del 16 al 19 D’octubre de 2008, noves propostes de teatre físic, clown, dansa, circ, teatre de carrer i teatre d’objectes inspirades en el seu leif-motif, ?espai, cos i humor?.
El recolzament a les creacions que obren el diàleg amb diverses disciplines i L’increment del número D’estrenes i coproduccions ? així com les tradicionals actuacions de carrer gratuïtes i les entrades simbòliques pels espectacles de sala (3?) – són les apostes D’aquesta setena edició per omplir els espais més emblemàtics i vinculats a L’escena independent del Poblenou (Rambla del Poblenou, Plaza de Prim, Plaza Can Felipa, el Centre Moral i Cultural i el Casino L’Aliança). El cartell D’enguany comptarà, entre D’altres, amb les estrenes de les últimes creacions de Pere Hosta – ?OUT? – i Cía Dejabugo ? ?Proyecto Proyector?.
Sota la direcció artística D’Ada Vilaró y Sergi Estebanell, Escena Poblenou, va abandonar els conceptes teatrals convencionals per recolzar la creació catalana, les propostes artístiques singulars i les joves companyies que duen a terme un treball d’investigació i risc. Escena Poblenou apostarà enguany per fer visibles els espectacles que fusionen disciplines artístiques i que posen L’èmfasi en el procés abans que en el producte final.
Una de les novetats més importants de la setena edició és un canvi en la convocatòria que potencia el recolzament als joves creadors a través de NOF (Noves Formes Escèniques), una beca D’ajut als processos de creació dotada amb 3.000?, espai de residència a Can Felipa i estrena al festival que permetrà als creadors presentar els treballs en procés que encara no hagin estat estrenats a Catalunya. De les 50 propostes rebudes la direcció artística va escollir dos, apostant pel sorgiment de noves escriptures i de noves escenes: el Col·lectiu 96º i el Col·lectiu K-mut, que estrenaran el seu treball en el marc del Festival.
Escena Poblenou participarà així com a coproductor D’aquests dos treballs i també D’un tercer, al qual han convidat als creadors Simona Quartucci i Sergi Botella per desenvolupar el projecte ?A cegues’ (en coproducció amb la sala D’exposicions de Can Felipa), una iniciativa que proposa a artistes de diferents disciplines trobar-se, intercanviar experiències i crear conjuntament.

Etiquetes: