L’Espai Marfà presenta en públic els grups participants de les iniciatives de suport a la creació

The Basement i Els Berros de la Cort presentaran en concert el resultat del treball realitzat

L’Espai Marfà, en col·laboració amb la Casa de la Música Salt-Girona, ha concedit al llarg del segon semestre de 2015 quatre ajudes a grups de música: 2 ajudes a grups musicals per a la producció i direcció de directes i 2 ajudes a grups novells per a l’enregistrament de maquetes, amb l’objectiu d’impulsar la creació musical emergent a Girona i el desenvolupament artístic de les formacions musicals vinculades als bucs d’assaig de l’Espai Marfà.

Les ajudes a la producció i direcció de directes s’adrecen a artistes emergents o en procés de professionalització amb certa trajectòria, activitat continuada i experiència en l’àmbit de les actuacions en directe. D’altra banda les ajudes per a l’enregistrament de maquetes van destinades a artistes o projectes novells que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb la música.

Els projectes seleccionats a la primera convocatòria per a la producció i direcció de directes han estat Els Berros de la Cort i The Basement. Ambdós grups han realitzat 5 sessions de treball consistents en 3 sessions prèvies de treball i preparació amb el director escènic Martí Torras.  Martí Torras és director escènic, dramaturg i escenògraf. En l’àmbit de la música ha treballat en la direcció de directes de grups com La Pegatina, Els Catarres, Blaumut o The Mamzelles, entre molts d’altres.

Aquest dijous 21 de gener a les 19.30 h, a l’Espai Marfà tindrà lloc el concert d’Els Berros de la Cort que mostrarà en públic el treball realitzat. El concert tindrà lloc en el marc del cicle Buc Obert – Concerts a l’Espai Marfà.

Per altra banda, The Basement farà el concert-presentació del treball realitzat el dissabte 30 de gener a les 17.45 h, a la Plaça de Calvet i Rubalcava en el marc de la programació cultural delGirona 10.

 

Els Berros de la Cort (folk medieval) són una formació gironina amb més de 15 anys de trajectòria realitzant concerts i també espectacles de carrer. En concert, Els Berros de la Cort reviuen el repertori dels trobadors catalans i occitans però arranjant les cançons en sintonia amb la música folk més actual. El grup recupera i adapta als nostres dies el patrimoni musical medieval del país, amb una sonoritat folk-rock i molt festiva, utilitzant instruments d’època també molt presents en la música tradicional catalana (gralles, tarotes, sac de gemecs, viola de roda, percussions,…).

Jordi Batallé: percussions

Jordi Comas “Peligru”: tarota i gralla

Elda Daunis: tarota, viola de roda i veu

Marc Daunis: gralla, sac de gemecs, biniou, cornamuse du centre i veu

Xus Jiménez: percussions

Alba Logan: gralla, tarota i sac de gemecs

Gavin Buckley: mandola

 

The Basement neix a finals de 2009, a Salt i Girona, fruit de la passió de músics de diferents procedències i interessos per la vessant més profunda del soul i el rhythm&blues. The Basement  barreja covers del millor deep i southern soul amb temes d’elaboració pròpia. Recentment han presentat “Break my soul”, la seva segona maqueta que recull alguns dels seus temes. Han actuat com a teloners d’artistes de primer nivell com Trombone Shorty & Orleans Avenue en diverses edicions del Black Music

Diana Español: veu

Marta Alemany: veu

Manel Casadevall: veus i guitarra

Xavier Pasqual: baix

Aniol Miró: bateria

Marc Moral: saxo tenor

Anna Serra: trombó de vares

 

Pel que fa a la tercera edició de les ajudes a grups novells per a l’enregistrament de maquetes. els projectes seleccionats en aquesta convocatòria han estat The Wilder Company i Komodor. Komodor és un grup de rock integrat per joves músics de Girona. The Wilder Company és el nou projecte del cantautor Arnau Coderch amb un repertori basat en el rock i la música folk americana.

Durant el primer trimestre de 2016, aquests grups gravaran les seves maquetes amb l’ajuda d’un tècnic i  productor musical que orientarà els grups tant en la vessant artística com tècnica de l’enregistrament.