L'Espai Ter inicia la programació del 2021 amb un espectacle-concert a càrrec de Cascai Teatre

La companyia ha transformat la romàntica història d’Alessandro Baricco en un viatge per la música popular de principis del segle XX

Redacció.- L’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, inicia aquesta setmana la programació del primer semestre de l’any amb l’espectacle Noucents, el pianista de l’oceà, que es podrà veure aquest dissabte.  Malgrat la incertesa i les limitacions derivades per la COVID-19, l’Espai Ter ha decidit mantenir una oferta àmplia, variada i de qualitat per fomentar el consum cultural i ajudar els creadors en aquests moments tan complexos pel sector de la cultura.
La programació del 2021 arranca amb un espectacle-concert a càrrec de Cascai Teatre. La companyia ha transformat aquesta romàntica història d’Alessandro Baricco en un viatge per la música popular de principis del segle XX: ragtime, blues, dixeland… Un recorregut compartit per l’actor Marcel Tomàs i el músic Adrià Bauzó, que interpreten aquesta original proposta.
Fins el proper mes de juny, l’Espai Ter acollirà una vintena d’espectacles mantenint la seva filosofia de programar el millor de l’escena catalana i espanyola, teatre professional del territori i espectacles únics a les comarques gironines.
De l’apartat musical destaca el concert que oferiran l’1 de maig la cantant Maria del Mar Bonet i el compositor, músic i vocalista Borja Penalba. El concert és una oportunitat única per gaudir d’aquesta combinació de talent i repassar la carrera musical d’una de les grans veus de la nostra cultura. De la proposta de música a l’Espai Ter pels pròxims mesos també destaca el concert de Glaucs, que celebren els seus vint-i-cinc anys dalt dels escenaris amb noves cançons sota el braç i un nou espectacle que fa un repàs exhaustiu als èxits d’aquesta formació emblemàtica del pop/rock català i que tindrà lloc el 29 de maig. Aquests pròxims mesos l’equipament també acollirà el concert de Koko-Jean & The Tonics amb Dani Nel·lo que forma part de la programació del Black Music Festival i que s’ha hagut d’ajornar dues vegades aquest any. Cal destacar també el Cicle Grans Orquestres, on l’Espai Ter reivindica el paper d’aquestes formacions que passen de la festa major a l’auditori amb els concerts de les orquestres Metropol -28 de març-  i La Principal de la Bisbal -10 d’abril-.
Teatre
L’Espai Ter programarà els pròxims mesos alguns dels millors espectacles de l’escena teatral catalana del moment amb reconeguts actors i actrius del nostre país. Entre altres propostes, el 26 de febrer tindrà lloc la representació d’Una història real, el darrer muntatge del reconegut director i dramaturg Pau Miró i interpretat per Julio ManriqueTilda Espluga, Mireia Aixalà i Nil Cardoner en una coproducció de La Villarroel, Verteatro Produccions i Bitó Produccions.
El 16 de maig es programa una història còmica i tendre sobre l’amor, el desamor, l’èxit i el fracàs amb Cobertura, creada, dirigida i interpretada per la parella artística de Bruno Oro i Clara Segura. El 23 de maig es podrà veure La cabra, o Qui és Sylvia?, l’exitosa obra teatral del dramaturg Edward Albee, dirigida per Iván Morales i amb traducció de Josep Maria Pou, i protagonitzada en un intens duel per Jordi Bosch i Emma Vilarasau, acompanyats per Roger Vilà i Jordi Martínez.
Completen la programació teatral les propostes De mares i filles, amb Mont Plans i Annabel Totusaus, el 7 de març, i Cinco horas con Mario, amb Lola Herrera, una de les artistes més reconegudes de l’escena teatral espanyola, el 14 de març.
Produccions professionals del territori
En la línia d’impulsar produccions locals de professionals del territori, l’Espai Ter programarà durant la nova temporada dos espectacles de KM0. A banda de l’espectacle de Cascai Teatre que es pot veure aquest dissabte, el pròxim 20 de març, també es programa un homenatge al poeta Ricard Creus titulat D’un altre temps que protagonitzen tres torroellencs: l’escultor Joan Vinyes, el músic Jordi Molina i l’actor Joan Massotkleiner. La proposta acull l’exposició de tres peces de Vinyes mentre sona la tenora de Molina i el recital de poemes a càrrec de Massotkleiner.
FIMAG
Dins de la programació del primer semestre de l’Espai Ter destaca també la celebració de la novena edició del FIMAG, el Festival Internacional de Màgia, que ja ha avançat algunes de les propostes que es podran veure al juny a l’Espai Ter.
Mesures de seguretat
L’Espai Ter continua aplicant un estricte protocol de seguretat per garantir la salut del públic, dels artistes i del personal tècnic, prioritzant la seguretat de les persones. Entre altres mesures, s’ha limitat a una tercera part l’aforament del recinte per poder mantenir la distància de seguretat fixada per les autoritats; s’han senyalitzat itineraris per organitzar l’accés i la sortida dels espectadors; s’ha establert l’ús obligatori de la mascareta en tot l’equipament i és indispensable comprar les entrades de manera anticipada a la pàgina web o a les oficines de l’auditori o presencialment a l’Espai Ter a l’Oficina de Turisme de l’Estartit.
L’Espai Ter, un equipament de referència del país
L’Auditori Espai Ter és un dels equipaments culturals de referència de casa nostra. En els darrers anys s’ha consolidat com un dels aparadors de la música i de les arts escèniques del territori i és un equipament de primer nivell, tant per les seves instal·lacions com per les seves propostes, acollint artistes nacionals i internacionals i també com a seu de reconeguts festivals (Festival de Músiques de Torroella, Temporada Alta, Fimag, Black Music Festival o ÍTACA). L’Espai Ter és també un equipament de gran diversitat funcional que reuneix les condicions idònies per acollir activitat firal, congressos i tota mena d’esdeveniments públics i privats.