L’espectacle Hotot de Cascai Teatre guanya el Premi Unnim de Teatre

La guardonada com a millor actriu ha estat Noelia Pérez de la companyia Marlia Produccions per Carmela, Lili, Amanda

 
L’espectacle Hotot, de la companyia Cascai Teatre, ha estat el guanyador del Premi Unnim de Teatre, guardó que incentiva la creativitat i l’ofici teatral. La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA han fet públics els guanyadors d’aquesta edició del premi durant una gala que ha tingut lloc aquest vespre a l’Auditori Teatre de Calldetenes (Osona). La companyia Cascai Teatre ha rebut els 6.000 euros del premi al millor muntatge teatral, per Hotot, un espectacle d’humor total, imprevisible i sorprenent que alhora és un cabaret modern a on Marcel Tomàs, l’únic actor sobre l’escenari, interpreta, canta i balla. Aquest espectacle és un pas més en l’evolució del projecte artístic de Tomàs, desprès de l’exitós solo Zirocco que li ha volgut el reconeixement de la crítica i del públic, i l’ha portat arreu.
 
Hotot és sobretot teatre d’humor, executat per un gran intèrpret. Marcel Tomàs torna a ser sol a l’escenari, en aquesta ocasió mostra la vessant de showman, de mestre de cerimònies, explotant la seva gran capacitat de connectar amb el públic a través d’un humor tendre, poètic i desvergonyit.
La companyia teatral vencedora, originària d’Ullà (Baix Empordà), ha estat també d’enhorabona perquè Marcel Tomàs ha estat guardonat amb la menció especial a millor actor per la mateixa obra, Hotot. Pel que fa a la menció a millor actriu, el jurat ha atorgat el reconeixement a Noelia Pérez de la companyia Marlia Produccions per l’espectacle Carmela, Lili, Amanda.
 
 
 
Cosmètica de l’enemic de la companyia barcelonina Sala Muntaner, Pinocchio de la companyia Roseland Musical, Carmela, Lili, Amanda de Marlia Produccions i Temps de la companyia Teatre de Guerrilla d’Arbúcies han estat els espectacles finalistes que també s’han pogut veure durant el mes de maig a Calldetenes i cadascun s’ha endut 900 euros.
 
Premi Reconeixement
A més dels guardons a millor espectacle, millor actor i millor actriu. També s’ha lliurat el Premi Reconeixement a l’actriu Mercè Sampietro. Aquest guardó es un homenatge a la trajectòria d’aquelles persones que han fet del teatre una eina d’expressió.
El jurat del premi de teatre d’enguany ha estat format per l’actor Xavi Boada, l’actriu i directora Lurdes Barba, Joan Roura, director del premi i Sergi Penedès en qualitat de representant de Transversal. Els motius pels quals han triat l’espectacle guanyador han estat: “el seu llenguatge directe, planer i seductor, captivant el públic des del primer minut de l’espectacle”. Així com per “la seva frescor i espontaneïtat”, segons s’indica a l’acta del jurat.
El guanyador no només ha rebut la dotació econòmica sinó que exhibirà el seu espectacle a través d’una gira, organitzada conjuntament amb Transversal, xarxa d’activitats culturals, que aplega a 14 municipis com Sant Cugat, Reus, Olot, Vic, Granollers, Girona o Lleida, entre d’altres.
Sobre el Premi Unnim de Teatre
Aquest premi és el més destacat de Catalunya d’aquest gènere i pretén donar suport a les creacions teatrals en qualsevol dels seus estils, així com a incentivar la creativitat i l’ofici teatral. Convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA, s’adreça a companyies de les arts escèniques.
 
 
 
El premi del certamen és de 6.000 euros per al millor muntatge teatral, escollit per un jurat format per professionals de les arts escèniques. També, es concedeix una menció especial per al millor actor i la millor actriu, i es lliura el premi reconeixement.