L’espectacle La Partida de Vero Cendoya guanya el Premi Moritz 2015

L’espectacle, que formava part del Programa de Suport a la Creació, va estrenar-se a FiraTàrrega amb la participació de més de 20 actors i 30 voluntaris

La col.laboració entre FiraTàrrega i  Moritz, empresa patrocinadora de la Fira des de 2012, es tradueix, entre d’altres accions, en la iniciativa Premi Moritz FiraTàrrega a la millor estrena d’arts escèniques de carrer i no convencionals, que aquest any arriba a la seva quarta edició, i en la campanya solidària Dóna la talla de recollida d’aliments.

La Cia. Vero Cendoya ha estat guardonada amb el Premi Moritz 2015 per La Partida un espectacle de dansa inspirat en l’univers de la pel·lícula «L’arbitro» de Paolo Zucca. Aquesta peça coreogràfica posa en diàleg la dansa contemporània i el futbol. 5 ballarines, 5 futbolistes i 1 àrbitre sobre una pista posen en evidència les semblances i les diferències entre les dues disciplines.

Aquest guardó premia les propostes més innovadores i orientades a la investigació i a la recerca en arts escèniques dins de la programació de la Fira. El guardó és el resultat d’una votació realitzada entre els professionals acreditats a FiraTàrrega 2015. La companyia de Vero Cendoya ha estat en residència a Tàrrega en el marc de LABORATORI DE MOVIMENT FIRATARREGA 2015 dins el Programa de Suport a la Creació i integrava una banda de música i un cor locals a la representació.

La Cía. Vero Cendoya va ser creada el 2008. Una de les singularitats que la caracteritzen és el fet de col·laborar amb artistes de diferents disciplines (teatre, pintura, transformisme, música, poesia…) i el seu motiu fonamental és trobar la manera d’establir diàlegs amb els seus antagònics. En el cas de La Partida es tracta d’una trobada entre el futbol i la dansa, dos disciplines aparentment allunyades en el fons però no la forma que es busquen, interactúen, s’acosten i s’enfronten. Els seus espectacles es presenten en teatres i festivals d’Espanya i de països com Itàlia , França, Bèlgica , Holanda , Portugal, Alemanya , Xina i Taiwan entre d’altres. La companyia ha estat guardonada amb el premi INCUBADORA del Festival PANORAMA pel projecte de videodansa L’ÚLTIM PEIX, el PREMI al Millor curt internacional al Festival de INSHADOW Portugal amb el mateix projecte i el Premi especial del públic al XII Certamen Coreogràfic de Madrid amb l’espectacle 18-28 2004, entre d’altres distincions i reconeixements. Actualment  Vero Cendoya treballa com a assistent , actriu i ballarina de la companyia SOL PICÓ , i com a coreògrafa de la recentment estrenada obra Don Juan Tenorio , dirigida per Blanca Portillo.

D’altra banda, la campanya Dóna la talla va finalitzar el 13 de setembre amb la recollida d’aliments i productes bàsics que es repartiran entre 130 famílies targarines.

 La iniciativa es va engegar el 15 de juliol i és el resultat de la  col·laboració entre el Magatzem d’Aliments, Cerveses Moritz i FiraTàrrega.