L’espectacle “Ressons de quietud” tanca l’Any de les Biblioteques a Girona

L’espectacle poeticomusical, que tindrà lloc demà a les set de la tarda a la Biblioteca Carles Rahola, està basat en la vida i obra de la poetessa i bibliotecària catalana Rosa Leveroni

Demà, dijous 17 de desembre, a les set del vespre a la Biblioteca Carles Rahola tindrà lloc l’acte de cloenda de l’Any de les Biblioteques a Girona. L’acte central serà la representació de l’espectacle “Ressons de quietud”, produït per Nit de Poetes i Amics de la Unesco, basat en la vida i obra de la poetessa catalana Rosa Leveroni.

Amb el guió i direcció de Martí Peraferrer i la composició i direcció musical de Jordi Grau, aquest espectacle poeticomusical ha nascut d’una tria de poemes de Lluís Lucero, materials publicats sobre la vida de Rosa Leveroni i d’un article de l’escriptor i editor gironí Quim Curbet. L’espectacle es va estrenar durant la Nit de Poetes d’enguany i ha aconseguit molt bones crítiques; és per aquest motiu que ha estat escollit com a cloenda de la celebració de les biblioteques gironines.

Rosa Leveroni va néixer a Barcelona l’1 d’abril de 1910 en una família burgesa i als quinze anys ja va publicar els seus primers versos a la revista “Patufet”. Als 19 anys va entrar a l’Escola de Bibliotecàries i va iniciar la seva carrera literària. Durant aquest període va conèixer Carles Riba, que juntament amb Ferran Soldevila, Nicolau d’Olwer i Rafael Campalans, van esdevenir molt importants en la seva formació intel·lectual. L’any 1937 Leveroni és finalista del Premi Joaquim Folguera amb el llibre “Epigrames i cançons”.

En acabar la Guerra Civil es va centrar en la resistència cultural catalana i va agafar un paper molt important en un grup d’intel·lectuals antifranquistes juntament amb Carles Riba i esdevé una de les primeres col·laboradores de la revista “Poesia” i “Ariel”. L’any 1982 va ser reconeguda amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Leveroni va morir a l’agost de 1985