L’espectacle simfònic 'Només per a uns quants’', creat i presentat pel periodista i comunicador Marcel Gorgori, s’estrenarà a L’Auditori el 14 de juny

Òpera a l’abast de tothom de la mà d’un reconegut repertori, comentat de manera amena i entenedora

L’Auditori de Barcelona acollirà el 14 de juny a les 19 hores l’estrena de l’espectacle simfònic Només per a uns quants’, primera producció de Simfonova, creat i presentat pel periodista Marcel Gorgori.  A l’escenari, 60 músics de l’ Orquestra Barcelona Filharmonia, 80 veus  del Cor Camerata Impromptu, reforçat pel Cor Contrapunt i per l’Orfeó Manresà, i 4 dels més destacats cantants solistes del país: el tenor Josep Fadó, les sopranos Sara Blanch i Maribel Ortega i el baríton Xavier Aguilar. 

Aquest espectacle simfònic acredita de manera lúdica que l’òpera és una part indestriable de la vida quotidiana de tots nosaltres i que, sovint sense adonar-nos-en, és present en tots els àmbits d’aquesta  (la televisió, el cinema, el futbol, o els rituals socials més arrelats). El públic anirà reconeixent peces clàssiques i descobrirà que l’òpera no ha d’anar adreçada només a uns quants privilegiats  capacitats per entendre-la, sinó que ens agrada a tots. En el concert es podran sentir, entre d’altres, passatges de Nabucco, Carmen, Turandot, Lohengrin,  La Traviata, Norma, La Bohème.

Amb aquest concert ha nascut el projecte Simfonova, una iniciativa del mateix Marcel Gorgori, el director d’orquestra Daniel Antolí i el violinista Joaquim Garcia que té per objectiu la creació d’espectacles d’òpera i de música simfònica d’alta qualitat, però integrant procediments comunicatius innovadors, i encara inèdits al nostre país en aquesta mena de concerts, que garanteixen l’interès, tant del públic aficionat, com del neòfit.