L’espectacle ‘Vaques Sagrades’ que es representarà a l’Almeria Teatre, analitza la nostra societat a través de la mirada de tres rumiants

L’obra escrita per Denise Duncan i dirigida per Joan Arqué, parteix d’una notícia real d’unes vaques que fugien de l’escorxador per evitar el seu sacrifici

El proper 15 de gener a l’Almeria Teatre de Barcelona s’estrenarà l’espectacle ‘Vaques Sagrades’ escrit per Denise Duncan i dirigit per Joan Arqué. Aquest text que fou utilitzat per Arqué com a treball de fi de carrera de l’Institut del Teatre, parteix d’una notícia real1 en la qual tres vaques s’escapen d’un escorxador per evitar l’imminent sacrifici. La presentació de l’espectacle a l’institut va tenir tan bona acollida que automàticament va ser programat a la sala barcelonina -a on s’hi estarà fins al 26 de gener- i a la Sala Ponent de Granollers -a on es representarà els dies 1 i 2 de febrer-.
‘Vaques Sagrades’ narra la història de tres vaques que, mentre fugen, reflexionen amb tocs d’humor àcid sobre la societat en la qual vivim. Al mateix temps, com que la fugida està ambientada als carrers de Barcelona, ens permet veure -amb ulls de vaca- la realitat de la capital catalana. Amb aquest treball Duncan i Arqué pretenen analitzar la idea del sacrifici (convertir alguna cosa en sagrat) en els temps actuals, “on tots plegats hem de sacrificar-nos per aconseguir allò que volem”, explica el director.
Tres vaques més o menys humanitzades i amb una excel·lent capacitat de raonar, confronten a l’espectador amb una realitat no gaire llunyana. Les tres vaques es rebel·len contra la mort per poder viure dignament, fan allò que creuen just i desafien les conseqüències i la lògica que se’ls ha imposat. Tot plegat, reflexionant sobre si val la pena lluitar per allò que es vol.
Els responsables de l’Almeria Teatre i de Teatre de Ponent van valorar, a l’hora de programar l’espectacle, el ritme, la història, la posada en escena i, sobretot, la reflexió que l’espectacle aporta sobre la societat d’avui.
Tres actors (Juan Pablo Miranda, Magda Puig i Lavinia Vila) són els que donen vida als tres rumiants. L’escena es completa amb la projecció d’impactants imatges, una escenografia de Roger Orra i l’espai sonor obra de Joan Soler.