L’espectacle Volare obre la programació familiar de Temporada Alta

El muntatge parla sobre la capacitat de somiar

Redacció.- Temporada Alta configura cada any una programació que té en compte públics molt diferents, d’edats molt diverses i interessos molt variats. És per això que des de fa anys hi ha espectacles pensats per gaudir tota la família i fomentar que l’experiència d’anar al teatre pugui ser intergeneracional, i espectacles pensats exclusivament pels més petits.

La companyia de David Moreno i Cristina Calleja obriran aquesta programació amb Volare, un espectacle de música, teatre i circ. La complementaran altres muntatges com Saison de cirque, Els colors de Duke Ellington, Andròmines o Fragile 2.0, entre d’altres.

Oda a la superació i els anhels

La companyia formada per David Moreno i Cristina Calleja porta a Temporada Alta Volare, un espectacle pensat per a tots els públics que combina teatre, música i circ i es veurà el diumenge 17 d’octubre al Teatre Municipal de Girona.

El muntatge parla sobre la capacitat de somiar per poder avançar i narra la història d’un compositor que lluita contra les seves pors i els seus fantasmes. Aquest és un espectacle poètic sobre la capacitat d’arriscar per poder avançar i una oda als anhels, a la superació i a la bellesa de la vida.

Creat i dirigit pel tàndem format per Moreno i Calleja, Volare aprofundeix en la part poètica de les coses quotidianes i treballa la música, l’espai sonor i les harmonies per tal de transformar el món en un lloc on tot és possible.

L’obra reflexiona sobre els sentiments més profunds de l’ésser humà i ho fa a través de la dansa, l’acrobàcia, la paraula, les videoprojeccions i les llums.

Espectacles per tots els públics

El fet d’incorporar espectacles pensats per gaudir tota la família, des de petits a grans, pretén fomentar que l’experiència d’anar al teatre pugui ser intergeneracional. A més de la formació, viure amb normalitat l’activitat artística amb la família és una de les millors formes d’anar encara més al festival i acostar-los al món de l’escena.

En aquesta edició s’han programat 9 espectacles que s’ajusten a aquestes caractaerístiques. A banda de l’anteriorment anomenat Volare, la programació compta amb Saison de cirque, de Cirque Aïtal sobre la vida d’una companyia de circ itinerant, Bells & Spells de Victoria Thierrée Chaplin i Aurélia Thierrée amb una història d’una cleptòmana que es veu dominada pels objectes que roba, i NUYE, sobre la relació de parella des de múltiples punts de vista a càrrec de la Companyia de Circ eia.  També N’imPORTE quoi, de la Cia. Leandre Clown amb un espectacle carregat de poesia, inspirada en el cinema mut, el mim, el gest i l’absurd, i Els colors de Duke Ellington, de Cascai Teatre, Marcel Tomàs i la Girona Jazz Project, completen la llista. I finalment Silencio, una proposta d’Andrea Díaz Reboredo nascuda de l’aïllament que va provocar la pandèmia, Le petit garage, el concert del reconegut violinista libanès Ara Malikian, i Mirrors of Human Nature, el projecte de dansa urbana de People Power Parnership, en el que participen joves de diversos punts d’Europa.

Espectacles per públic familiar

Temporada Alta també té una línia de programació pensada especialment per als més petits. Els espectacles per públic familiar de la 30a edició són 5: SÖNS de la companyia Pels més menuts pensat pels infants de 0 a 3 anys, Andròmines de Samfaina de colors sobre els objectes oblidats que hi ha per les cases, Bajau de Ponten Pie amb una proposta per nens a partir de 3 anys, Fragile 2.0 sobre teatre visual i poètic a càrrec de Labú Teatre, i És Nadal a dins El Pot Petit,  un projecte de gran format amb màgia, històries i humor on tot és possible.