L'espectacle/denúncia Hazte banquero arriba al Teatre de Salt

La trama de l’obra s’ha creat a partir dels correus filtrats de Blesa

Redacció.- Hazte banquero – tarjetas black. Todo lo que quisieron ocultarte, l’espectacle que revela l’intriga del cas Bankia i les “targetes black”, arribarà al Teatre de Salt aquest dissabte 11 de març. El tema torna a estar de màxima actualitat després de la recent sentència de l’Audiència Nacional, que ha condemnat l’expresident de Caja Madrid Miguel Blesa, i l’expresident de Bankia i exministre d’economia Rodrigo Rato, pel delicte d’apropiació indeguda.
La trama de l’obra s’ha creat a partir dels correus filtrats de Blesa, que van arribar des d’una font anònima a la plataforma 15MpaRato, impulsada pel moviment ciutadà X-net un any després de les manifestacions del 15M, amb l’objectiu de descobrir els responsables reals de la crisi econòmica. Les converses van revelar una trama de corrupció que incloïa l’ús fraudulent d’unes targetes de crèdit per part de la cúpula de l’entitat financera.
A l’escenari, la interpretació d’Albert Pérez, Josep Julien i Elies Barberà s’acompanya de gràfics, números i fitxes personals projectades a una pantalla, que juntament amb les paraules textuals dels implicats conformen una obra que l’activista Simona Levi, la seva directora, anomena de “teatre de dades”.
Després de l’espectacle hi haurà un col·loqui postfunció amb la mateixa Simona Levi, organitzat pel Club de la Ciutat Invisible.
Hazte Banquero obre el cicle de teatre compromès i d’actualitat del Teatre de Salt, que inclou Revolta de bruixes (19 de març) de J.M. Benet i Jornet, amb la Kompanyia del Teatre Lliure, i Claudia (24 de març), la història d’una noia argentina segrestada de nadó per la dictadura militar, que va descobrir als 22 anys la seva veritable identitat i que ho explica en primera persona a l’escenari.