L’espiritualitat de L’ésser humà i el món de la dona a la Galeria Anquins

Jesús Cuira i Rocio Villatoro exposen a la galeria on es van donar a conèixer

Els escultors Jesús Curiá i Rocio Villatoro presenten les seves darreres obres a la galeria Anquins de Reus, on es van donar a conèixer L’any 1996, en els inicis de la seva trajectòria artística. La mostra es podrà veure fins el proper 7 de novembre.

Jesus Curia (Madrid, 1969)  exposa per tot el país i en galeries de Paris, Lyon, Munich, Amsterdam, Nova York i Chicago a més de participar en Fires D’art internacionals: St’art( Estrasburg), Art Karlsruhe ( Alemanya), SOFA (N.York), Art Chicago(Chicago), Artexpo(Malasia), etc. Ha realitzat obra pública i ha guanyat nombrosos premis. Cal destacar que L’any 2007 va resultar guanyador de la Primera Medalla de prestigiós Concurs D’art contemporani de Valdepeñas.                        

La seva obra mostra una reflexió profunda sobre L’esser humà i la seva espiritualitat. La seva atracció per altres cultures i per la recerca D’una bellesa universal L’han apropat a  la representació de diferents ètnies.  La modernitat, ve donada no solament per la manera com juga amb la figuració i L’abstracció, sinó pel tractament global de la seva producció. La geometrització de les figures, la combinació de materials, la textura,  el color de les patines i la importància del buit son elements que confirmen que L’artista treballa dins la més absoluta contemporaneïtat.

Rocio Villatoro(Madrid, 1973)  exposa habitualment en galeries D’arreu del país i també participa en Fires nacionals i internacionals (Art Madrid, St’art, Miart, etc). Pertany a la mateixa generació que Jesús Curiá i en la seva obra hi podem descobrir certes connexions formals. La figura humana també es protagonista en la seva escultura encara que des D’un enfocament diferent. Rocio Villatoro centra la seva reflexió en el món de la dona actual i el seu entorn. A través de la línia, les qualitats del modelatge, la composició amb diversos materials i la introducció D’imatges impreses expressa una agilitat i vivacitat particular que la fan contemporània. Amb la nuesa de les seves figures femenines embolcallades amb cubs de metacrilat sap crear un sentiment de llunyania i misteri, de ressonàncies simbòliques. La solitud i aïllament de L’esser humà, els canvis experimentats per la nostra societat i com aquests canvis han afectat a la dona son algunes de les reflexions que sustenten la seva obra.