L’Estepa Mediterrània fa un pas endavant

Un total de 12 grups conformen una potent proposta artística que combina referències de prestigi amb apostes emergents

L’Estepa Mediterrània es consolida: coincidint amb la seva 5a edició, La Casa de la Música de Manresa i Fira Mediterrània de Manresa han decidit optimitzar esforços, esborrar fronteres conceptuals i coproduir aquesta oferta de concerts, que queda plenament integrada en la programació oficial de la Fira.

Les dues entitats presenten la programació d’aquesta cinquena edició de l’Estepa Mediterrània, ara sota el nom de “Circuit” i que inclou un total de 12 concerts de luxe a nivell artístic. Es tracta de 12 propostes (dues més que l’any anterior) fidels als objectius que van donar lloc a aquest cicle ara fa cinc anys: eixamplar, subvertir, esquinçar i reformular el concepte de ‘mediterraneïtat’ sense obviar l’equilibri entre la curiositat i les avantguardes amb les propostes consolidades. El programa del Circuit Estepa inclou propostes properes, però també manté la vocació internacional amb artistes de primera línia a països com França, Regne Unit i Xile. Els grups programats han estat escollits d’entre les 110 propostes que es van rebre durant els mesos d’abril i maig.

EL PROGRAMA Enguany, amb la marca ‘Circuit Estepa’, la Fira Mediterrània podrà gaudir de les actuacions d’artistes internacionals com Massilia Sound System (des de Marsella en l’estrena de la seva gira i espectacle del 30è aniversari), Addictive TV (des del Regne Unit amb un potent espectacle de VJs) i Cuncumén (Xile, la primera formació musical de Víctor Jara); propostes nacionals d’alçada i èxit com Txarango i Marina BBFace; apostes joves, de qualitat i renovadores que el panorama local no para d’aportar (Kòdul, The Missing Leech, Jazz Machín) o nous formats com el de Gots de Tuba (fanfàrria jamaicana semi-electrificada, des d’Osona) sense oblidar nous valors com Aspencat des del País Valencià, la joventut i mestratge al piano jazz del barceloní Bernat Font en format trio o el rap d’alçada d’Extraño Weys.