L’estrena de la pel·lícula ‘Una bonita mañana’ inaugurarà el Festival Inclús

Enguany compleix 10 anys apostant per l'audiovisual amb la diversitat funcional com a eix central

Redacció.- Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona està de celebració, enguany compleix 10 anys apostant per l’audiovisual amb la diversitat funcional com a eix central. Del 29 de novembre al 5 de desembre, en la ja tradicional setmana del cinema accessible que el festival representa, torna al CaixaForum de Barcelona.

L’Inclús segueix fidel a la seva filosofia i promou obres audiovisuals sobre la temàtica de diversitat funcional, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d’un punt de vista diferent.

Les 27 peces que es podran veure en aquesta desena edició han estat seleccionades d’entre 357 obres rebudes. Totes les peces han estat adaptades per a persones amb discapacitat auditiva i visual, íntegrament, i comptaran amb la presència d’intèrprets de llengua de signes.

Per donar tret de sortida aquesta desena edició s’estrenarà la pel·lícula francesa ‘Una bonita mañana’ de Mia Hansen-Løve. Després de la projecció comptarem amb el testimoni de l’exfutbolista i entrenador Juan Carlos Unzué. Vinculat al futbol espanyol, primer com a guardameta i després com a entrenador, al 2020 va anunciar la seva retirada al ser diagnosticat d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Allà comença la seva etapa com a activista.

El jurat d’aquesta edició està format pel periodista Pere Vall; l’actriu Anna Gras; els cineastes Santi Planet i Anna Marquès; l’actriu i gestora cultural Noelia Sierra; i Gemma Gimeno, educadora social i directora del Festival de Curtmetratges de L’Hospitalet, MetropoL’His.

Paral·lelament al concurs audiovisual, el festival programa activitats annexes adreçades a públics infantils i familiars. Enguany hi ha dues activitats paral·leles noves: el taller Zero Waste per donar una segona vida a les banderoles d’Inclús i la caravana amb films infantils Caravana Puck que reivindica la singularitat i el respecte a la diferència.

Amb l’objectiu de conscienciar al màxim públic possible, com ja és habitual, el festival combinarà les projeccions presencials amb la programació emesa per televisió a través de La Xarxa de de Televisions Locals de Catalunya i Betevé.

PROGRAMACIÓ: FESTIVAL INCLÚS 2022La Selecció Oficial 2022 de documentals i ficció que es projectaran a l’auditori de CaixaForum inclou 27 peces audiovisuals internacionals accessibles, tant documentals com llargmetratges i curtmetratges de ficció, procedents d’11 països diferents com Israel, Estats Units, França, Regne Unit, Bèlgica, Irlanda o Espanya.

La pel·lícula que inaugurarà el festival serà ‘Una bonita mañana’ de Mia Hansen-Løve (2022), que tracta sobre una dona amb una filla de vuit anys viu amb el seu pare, que pateix una malaltia neurodegenerativa. Mentre lluita per aconseguir una llar de gent gran decent, es troba amb un amic amb el qual inicia una aventura tot i que aquest es trobi en una relació.

‘Estamos hechos para entendernos’ dirigida per Pascal Elbe (2021) clourà el festival. El film narra la història d’Antoine, un professor de cinquanta anys, que descobreix que està perdent l’audició.

Les peces audiovisuals són Una bonita mañana, Estamos hechos para entendernos, My Brother is Deaf, Shhh!, Queen Moorea, Duchenne Boys, Her face, Water, Wind, Dust & Bread, Wheels, Father Tongue, Yarik Vive, Dancing with Rosa, Espresso Yourself, An Irish Goodbye, Noria, New Neighbour, Bertha and the Wolfram, ZEF, TOC, Ten Minus One, La consagración de la primavera, 0.5 meters, Bulit escucha la naturaleza, Our Language, Sorda, No es depre, es depresión, Intentando, El paraguas i Mentes maravillosas.