L’Estruch comença l’any amb la presentació de l’espectacle en procés de creació Udul, de Los Galindos

La mateixa nit també es podrà veure Carena, una producció de la funambulista Mariona Moya

Redacció.- Aquest divendres 27 de gener, L’Estruch de Sabadell acollirà dos espectacles de circ gratuïts i per tots els públics. Udul, de Los Galindos, es podrà veure a les 21.00h a la Iurta on la companyia representa habitualment les seves produccions, instal·lada aquesta vegada al pati de la fàbrica de creació. El muntatge es troba en procés de creació i la companyia està realitzant una residència creativa a L’Estruch des del 16 de gener i fins al 12 de febrer. Després d’Udul, el públic tindrà l’oportunitat de gaudir de Carena, una producció de la Cia. La Corcoles representat per la funambulista Mariona Moya, aquesta vegada dins la Vela de l’Estruch.

Udul, de Los Galindos

En aquest espai podrem descobrir paisatges emocionals on l’encontre i la desavinença conviuran amb la falsa cortesia, l’ego, la crueltat i la por. Un temps de joc i de vivència. Circ d’entranya, visceral i simple. Els personatges són els protagonistes d’una seqüència de situacions que reescriuen amb tenacitat, amb convenciment, amb naturalitat, més enllà del conflicte o l’entesa; perseveraran en desencallar les situacions fns a vendre’s a qualsevol preu per seguir existint, si cal, fins a la hilaritat.

Udul (Crit llarg de veritats incontrolables) és el nom provisional de l’espectacle que Los Galindos estan treballant. En aquesta creació, Bet Garrell i Marcel Escolano han realitzat una primera recerca de matèria escènica i a partir d’aquí estan dibuixant l’espectacle amb l’ajuda de diverses col·laboracions com per exemple la d’Anna Pascual en relació el treball a pista, Roberto Magro amb la dramatúrgia de circ, Enric Ases amb la dramatúrgia actoral, Roser Tutusaus com a ajudant de coreografia i moviment o Kiku i Yvonne Miralle en la banda sonora.

Tot i treballar en el projecte des del 2015, al 2016 van començar l’etapa de residències de creació. Fins actualment que Los Galindos s’han instal·lat a L’Estruch, ja han fet dos estades de creació a Mataró. En els propers mesos tenen previstes fins a 8 noves residències, entre elles a Territori Creatiu de Tàrrega, a la Central del Circ de Barcelona o a Ax Animation de Ax les Thermes, França.

L’altre espectacle Carena, de la cia. La Corcoles, és un solo creat i interpretat per l’artista Mariona Moya que es podrà veure dina la Vela de l’Estruch un cop hagi acabat la proposta de Los Galindos. Carena és fruit de la recerca personal sobre el propi llenguatge i sobre la desconstrucció de la forma i figura del funàmbul tal i com s’ha conegut i tractat tradicionalment. Explorant la coexistència entre la funàmbula i el seu element indispensable: el balancier, així com de la intervenció dels dos en l’espai, la reacció del propi cos i l’evident repercussió d’emocions.

La Corcoles és una companyia nascuda l’any 2010 a Girona i fusiona el circ, la dansa i el teatre de carrer amb la voluntat de desenvolupar un llenguatge personal i minimalista. El 2014, va centrar el seu focus en l’art del funambulisme i Mariona Moya va iniciar la seva formació en aquesta disciplina amb el mestre Denis Josselin a Normandia i a Brussel·les a l’Escola de Circ Ecbru. Aquest va ser el punt de partida de Carena, que actualment està treballant també a partir de residències de creació i que va ser presentat per primera vegada al festival de la capital belga HOPLA!Fest.