L’ex lider de Los Rodríguez, Andrés Calamaro tancarà a Temporada Alta la gira espanyola del disc ?La lengua popular?

El públic ja pot comprar les localitats per les actuacions de Andrés Calamaro i els grups Rinôçérôse, La Excepción, El Bicho i el discjockey francès Vitalic

El festival Temporada Alta ja escalfa motors. Les entrades pel concert que Andrés Calamaro oferirà el proper 11 D’octubre al Pavelló de Fontajau de Girona i que servirà per tancar la gira espanyola del darrer disc de L’ex líder de Los Rodríguez, La lengua popular ja estan a la venda. El públic també pot comprar les localitats per a les actuacions dels grups Rinôcérôse, La Excepción i El Bicho i del discjockey Vitalic. Aquests són cinc dels artistes que formaran part del programa musical del Festival de Tardor de Catalunya. El cartell inclourà un total de 16 concerts i comptarà amb altres artistes de renom i diverses estrenes.
Calamaro és un dels plats forts musicals del Temporada Alta. De fet, una bona part de la crítica musical ha qualificat La lengua popular com un dels millors treballs del músic argentí. Es tracta D’un viatge pel rock llatí amb regust clàssic i que ha suposat el primer llarga durada en més D’una dècada en el que totes les cançons són noves.

Rinôçérôse, La Excepción i Vitalic són tres dels artistes que s’han decidit per Temporada Alta a L’hora de presentar els seus nous treballs discogràfics. El primer D’aquests grups que actuarà en el festival serà Rinôçérôse, convertit en referència de l’electrònica actual. El coL’lectiu francès donarà a conèixer el 9 D’octubre a La Mirona les peces del seu nou disc, Futurinô, i posarà sobre L’escenari un show multimèdia i futurista que ha sorgit de la coL’laboració de Rinôçérôse amb L’arquitecte Naziha Mestaoui i el realitzador Yacine Ait Kaci.

El mateix escenari acollirà 20 dies després de Rinôçérôse, el 29 D’octubre, a un altre artista francès. Es tracta del productor i discjockey Vitalic, un visionari de la Disco i nom de culte de L’electrònica. A Flashmob, el compacte que portarà a Temporada Alta, ofereix una visió personal i poètica de la seva música i que en directe presenta amb llums i miralls per explorar el concepte de realitat augmentada.

La Excepción és un dels grups espanyols que travessa un millor moment. L’aparició de la formació de El Langui i companyia (guanyador de dos premis Goya, a la millor cançó original, A tientas, per la peL’lícula El truco del manco, i el de millor actor revelació per la mateixa cinta) va significar el 2003 una forta sacsejada en el hip-hop del país amb una proposta atípica i fresca que destacava pels seus versos plens de crítica social, positivisme i humor.

Finalment, també han sortit a la venda les entrades per veure a El Bicho, que forma part de les formacions que es dediquen al nou flamenc. La banda que encapçalen Miguel Campello i Víctor Iniesta segueix el camí de la fusió iniciat per Triana i es deixa seduir pel rock progressiu i la psicodèlia. El Bicho arribarà amb tres discs D’estudi. Recentment, n?ha publicat un quart, Elbich8-deimaginar, enregistrat en directe.

Etiquetes: