L’exposició Art i Paraula a la Factoria Cultural de Terrassa

Una mostra itinerant d’art contemporani i poesia catalana de la Fundació Lluís Coromina

Redacció.- La Fundació Lluís Coromina presenta l’exposició Art i Paraula, una mostra itinerant d’art contemporani i poesia catalana que neix amb l’objectiu de donar a conèixer els vincles existents entre diversos artistes visuals i poetes de Catalunya. La nova exposició de la Fundació s’inaugura aquest dijous 4 de novembre (19 h) a la Factoria Cultural de Terrassa, i comptarà amb l’espectacle de veu i dansa Paraula viva de les artistes catalanes Neus Borrell i Mireia de Querol.

Amb l’objectiu de crear un recorregut que permeti donar a conèixer les obres d’artistes i poetes de diferents generacions i llenguatges de la cultura catalana, la mostra Art i Paraula / 11 artistes i 11 poetes busca trobar els límits entre el poema visual i el poema literari a través de la mirada d’onze artistes visuals, que dialoguen amb les obres de poetes com Ausiàs March, Salvador Espriu o J. V. Estellés, entre d’altres. Amb aquesta iniciativa, la Fundació Lluís Coromina vol promoure les obres d’alguns dels representants més destacats de l’art i la poesia de Catalunya, i apropar aquestes dues vessants artístiques a nous públics, a través d’una proposta interdisciplinària que també inclourà activitats performatives i actuacions, com la que tindrà lloc el dia de la inauguració.

Comissariada per Fina Duran, Jesús Galdón i Martina Morittu, la mostra es podrà visitar fins al 23 de gener del 2022 i ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Centre Cultural de Terrassa, així com amb el suport de la Fundació Josep Guinovart, la Fundació Felícia Fuster, Òmnium Cultural i la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya.

L’exposició, que també inclourà una obra de l’artista banyolí Lluís Vilà, es podrà visitar del dijous 4 de novembre al 23 de gener a Terrassa.