L’exposició de fotografia més prestigiosa, World Press Photo, torna a Barcelona el 28 d’abril al CCCB

La fotografia guanyadora de la fundació World Press Photo es coneixerà el 12 d’abril

Redacció.- Estimular i impulsar el desenvolupament del fotoperiodisme. Fomentar la difusió del coneixement. Ajudar a consolidar alts cànons professionals dins del sector i incitar a un intercanvi gratuït i sense restriccions d’informació. En definitiva, aquests són els objectius de la World Press Photo, promoure la premsa fotogràfica professional a escala global. La World Press Photo és una organització sense ànim de lucre, independent i fundada el 1955, i per aconseguir aquests objectius la fundació organitza el més gran i més prestigiós conscurs anual de fotoperiodisme. Però, a més a més, organitza diversos projectes educatius per tot el món, com ara seminaris, tallers i l’exclusiu curs anual Joop Swart Masterclass.

Falta molt poc per saber la fotografia periodística guanyadora d’aquest any, aquest mes d’abril. Durant el mes de febrer de cada any un jurat internacional independent, format per tretze membres molt reconeguts, escull les fotografies guanyadores entre totes les enviades.

Hi ha diferents categories: notícies d’actualitat, temes d’actualitat, personatges d’actualitat, esports i fotografies d’acció, reportatges d’esports, temes contemporanis, vida quotidiana, retrat, art i entreteniment i naturalesa.

L’organització concedeix el premi World Press Photo of the Year, i també en cada categoria s’atorguen tres premis més. La cerimònia de lliurament dels premis se celebra a Amsterdam, és a dir a la seu de l’organització.

Però aquest any hi ha quelcom diferent en la iniciativa de fomentar el fotoperiodisme. Per primera vegada la Fundació World Press Photo ha presentat les sis fotografies nominades per guanyar el guardó Wolrd Press Photo of the Year, i així obrir un debat sobre quina és la foto més representativa del 2017. Una proposta molt interessant per part de la fundació, ja que així es genera un debat també sobre el valor i els reptes del fotoperiodisme, i també permet que hi hagi una reflexió dels problemes actuals abans de presentar totes les fotografies guanyadores.

La World Press Photo 2018 torna a convertir Barcelona en una de les primeres ciutats del món on es mostren les fotografies guanyadores del prestigiós premi de fotoperiodisme. L’exposició internacional World Press Photo s’instal·larà al CCCB del 28 d’abril al 27 de maig, organitzada per la Fundació Photographic Social Vision, la qual oferirà un complet programa d’activitats paral·leles i visites comentades per aprofundir l’experiència.

Sota el lema #veureientendre, l’exposició mostrarà treballs majoritàriament inèdits al nostre país, oferint la possibilitat d’accedir a històries sense manipulacions, enriquint els diferents punts de vista sobre l’actualitat.