L’exposició fotogràfica «Dalí, Breaking News» s’ha obert al públic amb una visita guiada

L'exposició es compon de gairebé una quarantena d’imatges provinents del fons de l’Agència EFE, realitzades per diferents fotògrafs i protagonitzades per Salvador Dalí

Des del passat divendres, ja es pot veure a l’Espai Santa Caterina de la Generalitat de Catalunya a Girona l’exposició fotogràfica internacional «Dalí, Breaking News».

Aquesta acció és la primera de les activitats paral·leles que es duran a terme al llarg dels mesos en què l’exposició sigui a Girona (fins al 30 d’agost) i que serviran per donar a conèixer Salvador Dalí des d’un punt de vista diferent de l’habitual: el del periodisme i el de l’habilitat innata de l’artista per convertir-se en el focus d’atenció de la premsa.

L’exposició compta amb diferents àmbits, estructurats en forma de diari dividit en seccions (cultura, política, societat, ciència, secció internacional i media), i es compon de gairebé una quarantena d’imatges provinents del fons de l’Agència EFE, realitzades per diferents fotògrafs i protagonitzades per Salvador Dalí.

«Dalí, Breaking News» és una exposició itinerant organitzada conjuntament per la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència EFE que ha arribat a Girona expressament per aquestes dates, amb l’objectiu de coincidir amb el festival Temps de Flors, i ho ha fet gràcies a la participació de la Generalitat de Catalunya en l’organització.

La mostra es va idear amb l’objectiu de commemorar tres efemèrides alhora: el 75è aniversari de l’Agència EFE, els 40 anys de la inauguració del museu Dalí de Figueres i els 25 anys de la mort de l’artista. L’exposició es va presentar per primer cop l’estiu de l’any passat a la ciutat natal de l’artista, Figueres, amb un gran èxit de visitants. Posteriorment, es va integrar dins el programa d’Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona i va realitzar un petit recorregut per algunes poblacions de les comarques gironines: Lloret de Mar i Blanes. Després de veure’s a Girona, la mostra viatjarà a Brussel·les, al Centre Cultural Blanquerna de Madrid i al Palau Robert de Barcelona.