L’exposició fotogràfica «Dalí, Breaking News» s'inaugura a Brussel·les, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya

L’Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la UE a Brussel·l'acollirà fins al 29 de febrer del 2016

L’Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la UE a Brussel·les acollirà, fins al 29 de febrer del 2016, l’exposició «Dalí, Breaking News», que posa en relleu la figura més mediàtica del genial pintor empordanès.

L’exposició es va inaugurar coincidint amb la recepció oficial que va oferir en aquesta delegació el representant permanent del Govern davant la UE, Amadeu Altafaj, per celebrar la Diada Nacional de Catalunya, el passat dijous 10 de setembre. Més de cent cinquanta persones van assistir a l’acte, entre les quals diplomàtics, representants d’institucions de la UE, representants de regions europees, periodistes i catalans que viuen a Brussel·les. També hi va intervenir David Álvarez, delegat de l’agència EFE a Girona i comissari de l’exposició fotogràfica «Dalí, Breaking News», qui va explicar que Dalí «fou un personatge polièdric» i que «la seva curiositat el va dur a explorar diferents parts del món i a experimentar amb moltes d’altres disciplines com ara l’escultura, la fotografia o el cinema».

«Dalí, Breaking News» és una exposició organitzada conjuntament per la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència EFE, i posa en relleu la figura més mediàtica del genial pintor empordanès.

La mostra es va idear amb l’objectiu de commemorar tres efemèrides alhora: el 75è aniversari de l’Agència EFE, els 40 anys de la inauguració del Museu Dalí de Figueres i els 25 anys de la mort de l’artista. L’exposició es va presentar per primer cop l’estiu de l’any passat a la ciutat natal de l’artista, Figueres, amb un gran èxit de visitants. Posteriorment, es va integrar dins el programa d’exposicions itinerants de la Diputació de Girona i va realitzar un petit recorregut per algunes poblacions de les comarques gironines: Lloret de Mar i Blanes. Ara, gràcies a la participació de la Generalitat de Catalunya – Palau Robert en l’organització, la mostra s’ha pogut veure a Girona durant aquest estiu, a Brussel·les i, després, al Centre Cultural Blanquerna de Madrid i al Palau Robert de Barcelona.

Durant la seva estada a Brussel·les, la mostra també serà testimoni de l’acció promocional que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona farà el proper 1 de desembre a Brussel·les, amb l’objectiu de posar en contacte empreses del sector turístic de les dues regions.