L’exposició “Re-descobrint Centcelles”, rebrà el Premi Musa d’exposicions en l’acte de lliurament dels XXIV Premis Auriga

En el decurs de l’acte, s’impartirà la conferència “La recreació històrica. Divulgar amb rigor”, a càrrec de Magí Seritjol

Redacció.- L’exposició “Re-descobrint Centcelles” que es pot veure al MNAT fins al 16 d’abril de 2017, mostra una nova mirada a aquest singular monument, declarat Patrimoni Mundial l’any 2000, que des de sempre ha atret arqueòlegs i estudiosos del món romà, de la història i de l’art, proposant un itinerari pel propi monument i per la seva intensa i densa historiografia, així com una reflexió sobre l’enorme potencial social que en el terreny de la sensibilitat i del coneixement permet desplegar el conjunt de Centcelles.
Presenta, també, la darrera proposta de reconstitució arquitectònica sobre el conjunt monumental, a la llum de les noves interpretacions i de l’estudi de les restes conservades, aplicant les noves tecnologies infogràfiques.
Una exposició que vol incitar el visitant a recórrer els escassos sis quilòmetres que –des de Tarragona- el separen d’aquest singular i excepcional monument.
Presentada del 27 d’abril fins al 8 de gener de 2017, i prorrogada fins el 16 d’abril de 2017 al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, ha rebut fins el dia d’avui 47.479 visitants.
L’exposició ha comptat amb un programa específic d’activitats, pensades per a tot tipus de públic, com ara les visites guiades a l’exposició, conferències, un Club de lectura, propostes al voltant de Tàrraco Viva, i amb la recent edició d’un catàleg, que incorpora la totalitat de la mostra més quatre articles introductoris de Jaume Massó, Francesc Tarrats, Josep Anton Remolà i Pilar Sada.
Trobareu més informació de l’exposició a http://www.mnat.cat/?page=exposicion-detall&tipus=actuals&idExp=88
Aquest és ja el cinquè premi Auriga que rep el MNAT. Prèviament va ser guardonat amb el Premi Musa el 2010 per l’exposició “Tàrraco, pedra a pedra”, el 2012 per l’exposició “Paradisus. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orléans”, i el 2016 per “Re-descobrint Centcelles”.
Així mateix, ha rebut també el Premi Didascàlia d’experiències docents el 2014 pel projecte educatiu “Centcelles, el nostre objectiu”, i el 2015 el Premi Carles Miralles i Solà, adreçat als treballs, projectes o iniciatives docents pel Projecte WikiArs a Tarragona.
Un reconeixement a la tasca de difusió i coneixement del món clàssic, a la política d’exposicions temporals i al projecte educatiu del MNAT.