L’humor arrasa en la sisena edició del Concurs de Guió de Projectes Transmèdia GAC-MAC

Els guanyadors del 6è Concurs de Guió de Projectes Transmèdia GAC-MAC

Redacció.- La sisena edició del Concurs de Guions de Projectes Transmèdia que organitza el Mercat Audiovisual de Catalunya i Guionistes Associats de Catalunya ja té guanyadors. El jurat ha distingit per unanimitat el projecte Mar & Trini de Marina Rodríguez Colás, que obté la dotació econòmica de 2.000€.
El jurat ha valorat la combinació despreocupada de formats, en sintonia amb les tendències actuals més innovadores, així com l’ús estratègic de la narrativa transmèdia. El resultat és una websèrie de post humor surrealista que utilitza les xarxes socials de forma creativa, barrejant llenguatge lo-fi amb formats tradicionals, vídeos verticals estil Instagram i contingut trash. Tot salpebrat amb aquell aroma retro de l’antic vídeo VHS.
Primer premi: Mar & Trini
La Mar i la Trini són dues amigues joves d’extraradi que obren una botiga a Barcelona per vendre objectes de segona mà. Mentrestant lluiten pels seus somnis. La Mar crea vestuaris excèntrics que penja a Instagram, i la Trini puja a Youtube un minishow d’afrobeat, la tendència que ve després del trap, i a poc a poc comencen a triomfar. Al còctel s’hi uneixen personatges variats que portaran al màxim el somriure angoixat que el món adult produeix a les protagonistes.
Les trames seran narrades a Instagram i Whatsapp, combinant realitat i ficció per buscar una experiència més immersiva.
Segon premi: La boda
D’altra banda, La boda de Lucas Villa ha obtingut el premi de suport del Disseny de Producció de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – Universitat Ramon Llull. La sèrie és una comèdia innovadora que es desenvolupa combinant una plataforma de missatgeria i la TV.
Luis i Carlos han decidit casar-se. Per organitzar la cerimònia, els pares, per una banda, i els amics de cada nuvi, per l’altra, obren diferents grups de xat que els espectadors podran seguir per veure les vicissituds, intimitats i misèries que ocorren entre episodis. A través de la sàtira i l’apropiació d’estereotips, la sèrie pretén contribuir en to de comèdia a tot el que ens queda per fer per aconseguir una màxima inclusió del col·lectiu LGBT+.
El projecte potencia la narrativa transmèdia explotant la missatgeria personal com a suport narratiu que difumina la frontera entre ficció i realitat.
El jurat
El jurat del Concurs de Guions de Projectes Transmèdia GAC-MAC 2018 ha estat conformat per Carlos Bría, productor audiovisual i professor a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – Universitat Ramon Llull; Ferran Clavell, Head of Innovation & Digital Analytics a la CCMA i Daniel Resnich, guionista transmèdia i coordinador del premi.
Tots ells han volgut agrair a tots els participants el grau de maduresa dels seus respectius projectes, alhora que els animen a seguir creant projectes transmèdia per una audiència que es transforma amb molta celeritat.