L’Humus Mediterrani, l’off de pura arrel de Fira Mediterrània, obre convocatòria

L’edició d’enguany inclourà dos concerts en directe durant els dies de la Fira i l’acreditació com a professionals de la resta de grups seleccionats

Redacció.- L’Humus Mediterrani, la secció off de Fira Mediterrània de Manresa que acull les propostes més properes a l’arrel tradicional, iniciativa de l’espai de música i cultura D’Arrel, ja ha obert la convocatòria de la 8a edició. Aquesta iniciativa que cada any complementa l’oferta oficial de la Fira, amb una selecció de grups de l’escena folk catalana, enguany ha modificat les seves bases com a resposta a la crisi sanitària vigent. Així, els grups seleccionats podran disposar d’una acreditació com a professionals de Fira Mediterrània, com els artistes de la programació oficial, amb la informació sobre el seu espectacle disponible al web de la Fira i amb accés a les activitats professionals en línia i el contacte de la resta de professionals acreditats. Les propostes per formar part de l’Humus Mediterrani es poden enviar fins al 30 de juliol.
La iniciativa
L’humus és la capa de terra biològicament més viva i que alimenta les llavors d’on sorgeixen les arrels i les plantes. Aplicat a la música folk i d’arrel tradicional l’humus remet a les persones anònimes que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs que la practiquen arreu del país i centenars d’alumnes i aprenents de les escoles de música d’arrel tradicional dels Països Catalans. La programació de l’Humus Mediterrani té l’objectiu de donar a conèixer la feina que duen a terme totes aquestes persones en el marc ideal que suposa Fira Mediterrània.
D’Arrel, l’entitat impulsora del projecte, promou la programació estable de música d’arrel i folk a Manresa i a la Catalunya Central. La seva voluntat és esdevenir una plataforma per a grups professionals de la música folk més despullada, per a grups amateurs i de folk participatiu i d’estudiants d’especialitats tradicionals que es volen donar a conèixer.
Detalls de la convocatòria
Les propostes musicals que s’han presentat a la secció oficial de Fira Mediterrània també es poden presentar a l’Humus Mediterrani. Per fer-ho, cal accedir al web de D’Arrel, omplir un formulari i adjuntar el material sol·licitat. Un dels grups seleccionats pel consell assessor format per experts i membres de D’Arrel, actuarà en directe diumenge 18 d’octubre en el marc de Fira Mediterrània 2020. També ho farà el grup Aixopluc, com a guanyador del concurs de ball folk Robert Pellicer, segons l’acord entre D’Arrel i l’Associació QRambla, organitzadora del certamen de ball. La resta de grups seleccionats apareixeran al web de la Fira i tindran accés a la Llotja Professional del mercat manresà com a professionals acreditats, amb accés a les activitats en línia. El termini de presentació es tanca el 30 de juliol.