El Liceu inicia les festes de Nadal amb l'estrena de 'Cavalleria rusticana' i 'Pagliacci'

Un cor infantil de 60 nens i nenes d’entre 11 i 14 anys de l’Escola de Músics del Raval ompliran de nadales el vestíbul històric del Teatre

Redacció.- El Nadal arriba al Gran Teatre del Liceu el proper 5 de desembre amb l’estrena de Cavalleria rusticana de Mascagni i Pagliacci de Leoncavallo. Per celebrar l’inici de les festes, el mateix dijous a les 19h el cor infantil Musica’s Choir, format per 60 nens i nenes d’entre 11 i 14 anys de l’Escola de Músics del Raval, protagonitzarà un concert de nadales al voltant del gran arbre que presidirà el vestíbul històric del Teatre. El concert se celebra amb motiu de l’encesa de llums de Nadal que des del mateix 5 de desembre i fins el 6 de gener vestiran la nova façana del Liceu.
60 joves cantaires donen la benvinguda al Nadal
L’Escola de Músics del Raval ha reunit una seixantena de cantaires d’entre 11 i 14 anys de diversos instituts, la majoria del Raval, per interpretar un programa de nadales el vespre del 5 de desembre amb motiu de l’estrena del doble programa verista. Els nens i nenes del conjunt Musical’s Choir, que venen de l’IES M. Taradell, Milà Fontanals, Escola Vedruna, Escola Labouré i Escola Pia, es reuniran al voltant del gran arbre de Nadal que presidirà el vestíbul històric del Teatre per cantar Santa Nit, Torna a ser nadal, de Macedònia, Ara ja és Nadal, de Lexu’s, Blanc Nadal, d’Irving Berlin i El noi de la mare. Per aquest motiu, la sessió prèvia a l’òpera que es fa al Foyer es retrassarà fins les 19:30h.
La nova façana s’il·lumina per Nadal
El concert se celebra amb motiu de l’encesa de llums de Nadal que el mateix vespre del dijous il·luminarà de blau la nova façana del Liceu i que romandrà encesa fins el proper 6 de gener. Serà el primer cop que es pugui apreciar la façana il·luminada de color des que es a realitzar la intervenció amb la qual s’ha recuperat la façana original d’Oriol Mestres de 1874. Aquest sistema d’il·luminació integral compta amb tecnologia LED de baix consum energètic gràcies a Signify-Phillips.
Assaig especial per col·lectius de l’Ajuntament
El Liceu vol agrair la feina i l’esforç de les persones que durant la nit de Nadal, el dia de Nadal i Cap d’Any treballen perquè la ciutat de Barcelona segueixi funcionant i els convidarà a venir a l’assaig general de Cavalleria rusticana i Pagliacci del dimarts 3 desembre a les 17h. Gairebé 1.500 empleats dels serveis de neteja, Guàrdia Urbana, protecció civil, bombers, Parcs i jardins i Centres d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona podran gaudir d’aquesta brillant producció.