L’informe de l'Observatori de la Cultura del 2017 situa Temporada Alta com el desè esdeveniment cultural en importància a l’Estat

I en la segona posició del rànquing territorial

Redacció.- Festival de Tardor de Catalunya torna a aparèixer entre els principals esdeveniments culturals de l’Estat espanyol al darrer “Observatorio de la Cultura”, l’informe anual que elabora la fundació privada amb seu a Madrid, Fundación Contemporánea.
L’informe del 2017 situa Temporada Alta com el desè esdeveniment cultural en importància a l’Estat, i l’esdeveniment exclusivament català més ben valorat. Temporada Alta comparteix protagonisme amb institucions com el Museu del Prado o el Museu Reina Sofia (primer i segon del rànquing), el Museu Guggenheim (tercer), el Teatro Real (cinquè) o l’exposició d’Andy Warhol als diferents Caixaforums de l’Estat (vuitena) per citar-ne uns quants.
El top 10 està protagonitzat bàsicament per institucions culturals, però si posem el focus en els festivals només n’hi apareixen tres: Zinemaldia. Festival de San Sebastián (tercer), PHotoEspaña (novè) i Temporada Alta (desè) fet que consolida el festival gironí com el primer d’arts escèniques de l’Estat espanyol.
Aquesta és l’opinió de 362 professionals de la cultura, que han respost una enquesta amb una pregunta oberta, sense aportar cap nom, on se’ls demanava que diguessin les 10 institucions o esdeveniments culturals que, al seu parer, havien destacat el 2017. Entre els professionals consultats hi ha escriptors, artistes i creadors de tots els camps, arquitectes, productors i responsables de centres i institucions culturals, entre altres.
Temporada Alta, en la segona posició del rànquing territorial
Per segon any consecutiu el Observatorio de la Cultura ha elaborat un rànquing per territoris, que han respost exclusivament els professionals de cada comunitat autònoma. Segons aquesta valoració Temporada Alta ocuparia el segon lloc del rànquing català només superat per l’exposició de Björk del CCCB. Centre de Cultura contemporània de Barcelona. Temporada Alta es situa així com el principal Festival català per davant del Sónar (tercer) o el Primavera Sound (quart), superant així també les institucions culturals més ben valorades com el MACBA. Museu d’Art Contemporani de Barcelona (quart) o el CaixaForum (sisè) entre d’altres.
La Fundación Contemporánea és una institució privada que té com a objectiu contribuir en el desenvolupament dels professionals de la cultura. L’informe “Observatorio de la cultura” vol ser un instrument per a prendre el pols al sector, creant uns indicadors que permetin als professionals analitzar les tendències de l’àmbit cultural.