L’Institut del Teatre inaugura el curs amb un homenatge a Hermann Bonnín i una lliçó magistral de Carles Santos

L’acte també comptarà amb les actuacions dels alumnes de dansa en el centenari de Carmen Amaya i dels alumnes d’art dramàtic en el centenari de Salvador Espriu, dirigits per Joan Ollé

L’Institut del Teatre obrirà oficialment el curs acadèmic 2013-2014 amb un acte d’homenatge al que fou director del centre, Hermann Bonnín, i un dels renovadors de la institució que enguany celebra el seu centenari. L’acte tindrà lloc el proper dilluns 14 d’octubre, a partir de les 19 hores, a la Sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure.
Amb la seva direcció, Bonnín inicià l’any 1970 una autèntica refundació de l’Institut del Teatre amb la qual, tot aplegant al seu voltant els millors noms de l’escena catalana d’aleshores, posava les bases del teatre català actual.
Bonnín, que al llarg de la seva trajectòria ha alternat sempre les responsabilitats de càrrecs públics en l’àmbit cultural amb la vessant artística i creativa com a director i actor de teatre i de cinema i també com a estudiós de les arts escèniques, rebrà el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat el proper dia 8 d’octubre.
 
Lliçó inaugural de Carles Santos i actuacions dels alumnes
Per a la inauguració del curs, encara dins de l’any del seu centenari, l’Institut del Teatre ha convidat el músic Carles Santos, que impartirà davant dels alumnes i professors la primera lliçó pràctica de l’any amb el títol Dominatòria pautada, amb la col·laboració de la pianista Inés Borràs.
D’altra banda, l’acte d’inauguració del curs també comptarà amb les actuacions dels alumnes de dansa espanyola del Conservatori Professional de Dansa en el centenari de Carmen Amaya i dels alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic interpretant Cançons de la roda del temps de Salvador Espriu. La direcció d’aquestes actuacions va a càrrec del professor Joan Ollé.