L'Institut del Teatre passa el relleu a l'obra cultural de la Mancomunitat de Catalunya en l'acte de tancament del seu centenari

Amb el nom «Cent i Cent», la clausura del centenari de l’Institut del Teatre s’emmarca en els actes de celebració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya.

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona acomiada el seu centenari amb l’acte «Cent i Cent», que tindrà lloc el dilluns 31 de març al Teatre Lliure de Montjuïc (19.30 h) en el marc del centenari de la Mancomunitat de Catalunya (1914 – 2014).

La commemoració dels primers cent anys de l’Institut del Teatre arriba al seu final coincidint amb la posada en marxa del centenari de la Mancomunitat de Catalunya. Ambdues institucions són fruit d’una mateixa idea fundacional de Prat de la Riba, des de la Diputació de Barcelona, de construcció d’eines que havien de contribuir a fer possible més prosperitat econòmica i més qualitat de vida per a Catalunya. En aquella època es creen l’Institut d’Estudis Catalans i l’Escola Catalana d’Art Dramàtic, fundada per Adrià Gual i origen de l’Institut del Teatre.

L’acte vol incidir en l’aportació de la Mancomunitat a la societat del moment i per aquesta raó convida l’expresident del Parlament, Joan Rigol, i l’exrector de la Universitat de Barcelona, l’economista, Josep M. Bricall, per debatre sobre aquell moment històric, en una conversa conduïda per la periodista Lídia Heredia, presentadora de la vetllada.

En l’apartat d’actuacions, el músic Jordi Savall, acompanyarà amb la viola de gamba l’actriu Sílvia Bel que recitarà un fragment de tres obres destacades de William Shakespeare: «La tempestat», «Hamlet» i «Somni d’una nit d’estiu». A més l’acte comptarà amb les actuacions d’Àngels Margarit – Cia. Mudances, que interpretarà dos fragments de la coreografia «Capricis», i el monòleg «La caiguda de l’H» de l’actor Jordi Oriol, graduat de l’Institut del Teatre.