L’Institut del Teatre reuneix a investigadors de tot el món en un congrés internacional sense precedents sobre les arts escèniques

La seu de l’Institut del Teatre a Montjuïc acollirà del 22 al 26 de juliol més de 800 investigadors procedents de 66 països dels cinc continents

L’Institut del Teatre presenta en el marc del seu centenari el Congrés de la Federació Internacional de Recerca Teatral (IFTR, en les sigles en anglès) amb les arts escèniques com a objecte d’estudi per part d’investigadors de tot el món.
La seu de l’Institut del Teatre a Montjuïc acollirà del 22 al 26 de juliol més de 800 investigadors procedents de 66 països dels cinc continents, en l’edició amb més participants d’aquest congrés que es celebra des de 1955.
De celebració anual, el congrés de l’IFTR promou la col·laboració i l’intercanvi entre acadèmics, creadors, estudiants i institucions relacionats amb la recerca de les arts escèniques. Santiago de Xile i Osaka han estat les ciutats seu de les darreres edicions, i a Barcelona es presentarà la ciutat que acollirà de l’edició de 2014.
Durant cinc dies, el congrés presenta un extens programa de conferències que tractaran les més variades qüestiones relacionades amb la teoria i la història de les arts escèniques, incloent aspectes socials, econòmics i polítics.
El lema del congrés de Barcelona: Re-routing performance (Re-caminant l’escena) parteix d’un joc de paraules entorn del mot route en anglès, com una invitació a reflexionar sobre les routes (rutes) els camins que han seguit les arts escèniques i les diferents maneres en què s’han estudiat al llarg de la història fins a l’actualitat i també juga fonèticament amb la paraula roots (arrels) per explorar i reconsiderar les arrels de les arts escèniques.
El congrés de l’IFTR a l’Institut del Teatre està emmarcat dins les activitats per a professionals del festival Grec 2013 i comptarà amb un ampli programa social amb sortides als espectacles que es representen a la ciutat, així com les actuacions de l’espai Open MIC obert a artistes locals i internacionals.
A més de la seu de l’Institut del Teatre, l’IFTR Barcelona 2013 ocuparà altres espais a la muntanya de Montjuïc com el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors, i la Sala Oval del MNAC.
Els professors de l’Institut del Teatre, Mercè Saumell, cap de Serveis Culturals, i Boris Daussà-Pastor, són els responsables del congrés a Barcelona que mobilitza a professors i alumnes en la seva organització.