L’Interfado porta la cultura portuguesa a terres lleidatanes

Enguany comptarà amb actuacions destacades com Margarida Arcanjo, Joao Caetano i Rita Barber

Redacció.- L’11a edició del Festival Internacional de Fado de Lleida que organitza la Fundació Orfeó Lleidatà, amb la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona, l’Ajuntament de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i Supermercats Plusfresc, i sota la direcció artística de la cantant lleidatana Carolina Blàvia, tindrà lloc per onzè any consecutiu a Lleida, i per segona vegada també a La Seu d’Urgell, del 20 al 29 d’octubre amb un concert al Cafè del Teatre de Lleida, un concert a la Sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell, i dos concerts a l’Espai Orfeó de Lleida. També es podrà gaudir de l’oferta gastronòmica que acompanya habitualment el festival amb un taller de cuina portuguesa a la Sala Sunka a càrrec de Víctor Nicolau, responsable gastronòmic de Plusfresc, i un tast de gastronomia portuguesa als concerts del 22 i 28 d’octubre de la mà de Mateu Blanch, xef del restaurant Caravista, a partir de les 20:30 h a l’Espai Orfeó.

Enguany també es podrà gaudir en el marc de l’Interfado de l’exposició fotogràfica ‘Fadistes’, una selecció d’imatges realitzades pel crític musical i fotògraf Javier de Castro durant alguns dels concerts celebrats tots aquests anys en el marc de l’Interfado, amb l’objectiu d’homenatjar a catorze dones, cantants i instrumentistes meravelloses, que han protagonitzat diferents elencs del festival i han deixat un record inesborrable a la memòria, però també al cor.

L’Interfado comptarà amb les actuacions de formacions musicals amb una consolidada trajectòria musical dins del fado, vingudes des de Vila Franca de Xira (Portugal), Londres (Regne Unit) i Menorca (Espanya).

La cantant, professora i músic-terapeuta Margarida Arcanjo inaugurarà el festival el dissabte 22 d’octubre a l’Espai Orfeó. L’artista ha explicat que el nom de l’espectacle està relacionat amb el significat de la paraula franc o lleial i també té un lligam amb la Vila Franca de Xira, la ciutat on van néixer els tres músics. Joao Caetano, que actuarà al Cafè del Teatre, porta un gènere musical que combina elements de jazz, folklore i música tradicional portuguesa que abasta tant la percussió com el fado. Per acabar, Rita Barber clourà el festival aconseguint crear un clima poètic, elegant i íntim que arriba directament a l’ànima.