L'INTRO s'estrena

El Concurs de Música Emergent de Girona es vincula a Strenes i renova el seu funcionament

El Concurs de Música Emergent de Girona INTRO inicia aquest 2015 una nova etapa per consolidar-se com a concurs referent de les comarques gironines. En la seva novena edició INTRO ha volgut fer un pas més i s’ha vinculat a esdeveniments i escenaris referents de la ciutat i l’àrea metropolitana. Així, la primera eliminatòria, “Strena’t a l’Intro”, se celebrarà en el marc del Festival Strenes. Entre el 9 i el 25 de febrer, s’obren les inscripcions a bandes emergents, és a dir, sense contracte discogràfic, de les comarques gironines.

De tots els inscrits, deu bandes, prèviament seleccionades per un jurat i per votació popular a través del Facebook de l’INTRO, actuaran als escenaris de Sant Feliu (10 i 25 d’abril) i plaça de Santa Susanna del Mercadal (18 d’abril) dins aquest festival. A la segona eliminatòria, les 4 bandes classificades actuaran com a teloneres de bandes reconegudes a la sala La Mirona de Salt durant el mes de maig. I finalment, per Fires de Sant Narcís, dues bandes seran les finalistes i seran puntuades per un jurat d’honor format per persones reconegudes del sector musical.

Una altra novetat és la importància que pren la votació popular, tant a la selecció de les bandes a través del Facebook (la més votada en aquesta fase es classificarà directament), com a les dues eliminatòries on es farà votació popular in situ a través de butlletes.

Un dels premis destacats que obtindrà la banda guanyadora serà l’actuació a l’escenari de La Copa durant les Fires de Sant Narcís 2016. Així mateix, el guanyador farà una gira de 5 concerts per les comarques gironines, remunerats en total amb 2.500 euros.

Amb la voluntat de ser una plataforma i una eina d’informació per als grups emergents, l’INTRO ha organitzat, conjuntament amb l’Espai Marfà, dos tallers adreçats a bandes novells · Taller pràctic de Com presentar la teva banda? Idees per diferenciar-te en un oceà de propostes,