L’ÍTACA Sant Joan a la platja de l’Estartit ja ha omplert el 60 % de l’aforament

S’allargarà fins el 7 de juliol i oferirà un total de una quinzena d’actuacions

Redacció.- El Festival ÍTACA ja ha venut més de la meitat de les entrades disponibles a la totalitat dels seus concerts, algun dels quals ja frega el moment de penjar el cartell d’entrades exhaurides. Alhora, la seva cita més multitudinària, l’ÍTACA Sant Joan, que se celebrarà a la platja de l’Estartit els dies 22 i 23 de juny, ja ha omplert el 60% del seu aforament.

El camí de l’ÍTACA 2024, feta la prèvia de l’ÍTACA l’Escala amb Triquell i Les que Faltaband, s’allargarà fins el 7 de juliol i oferirà un total de una quinzena d’actuacions a municipis d’arreu de l’Empordà (Gualta, Corçà, la Pera, l’Estartit i Calella de Palafrugell) amb noms com Arde Bogotá, Sílvia Pérez Cruz, The Tyets, Julieta, Mushka, Cala Vento, La Ludwig Band, Classe B, DJ Trapella i DJ Ryna. I per acabar-ho d’adobar, la peça d’art lumínic i tecnològic Geometrics x200: una al·legoria lluminosa i una tridimensional coreografia de dos-cents drons al ritme de la música i els efectes sonors, formant figures de fins a cent metres d’amplada i visibles a un quilòmetre de distància, a càrrec de Flock Drone Art.

La 12a edició del festival és el cartell més femení de la seva història: gairebé dos terços de les propostes programades estan capitanejades per dones. I, novament, el Festival ÍTACA aposta per una selecta programació a preus estrictament populars marcada per una gran varietat estilística de la mà d’un ampli ventall d’artistes catalans i d’arreu de l’estat, alhora que manté l’aposta propostes amb D.O. de comarques gironines.

A tot això s’hi suma la simbologia de l’icònic Cavall de Troia, escultura dinàmica de gran format, creada pel col·lectiu La Llata, format per Martí Batlle, Esteve Subirah i Joan Vinyes, artistes plàstics del Baix Ter, que debuta enguany de la mà de l’ÍTACA, Cultura i Acció per tal de portar cultura arreu dels racons de l’Empordà. Igual que la icònica figura que va servir a Ulisses per introduir-se d’amagat a Troia, la versió empordanesa del Cavall de Troia està concebuda com un espai escènic on hi passaran coses, una icona que transportarà cultura i festa que doncs s’ha construït sobre rodes perquè sigui mòbil, amb la intenció de dinamitzar esdeveniments.

L’organització es mostra satisfeta pel bon ritme de venda d’entrades i fa una crida a no esperar a darrera hora per adquirir els tiquets, que enguany són a preu estrictament popular. Es poden adquirir a través del web del festival itacacultura.cat, alhora que s’hi poden consultar horaris i d’altres detalls d’interès. ÍTACA, Cultura i Acció està organitzat per la productora gironina Link Produccions amb la col·laboració de tots els ajuntaments dels municipis per on transcorre.