Lleida es prepara per al 'The Best On' més internacional

Tindrà lloc el proper 25 de novembre al Teatre de la Llotja

Redacció.- Lleida tornarà a ser la capital de la dansa urbana europea amb la sisena edició del certamen coreogràfic de dansa urbana ‘The Best On’, que tindrà lloc el proper 25 de novembre al Teatre de la Llotja de Lleida. Organitzat per l’escola Dancescape!, reuneix companyies professionals d’arreu del món i aquest any més que mai, ja que 11 de les 15 companyies que hi competiran són estrangeres. Enguany, com a novetat s’han organitzat activitats paral·leles, com un ‘market place’ de marques relacionades amb la cultura urbana que tindrà lloc el dissabte 25 i el diumenge 26. A més, també hi haurà una zona de ‘skate’ i es duran a terme classes obertes de ball amb pares i fills, exhibicions de grafits i un vermut solidari. Totes aquestes activitats paral·leles se celebraran a les instal·lacions de la Llotja i tenen com a objectiu “impregnar Lleida de l’esperit de la cultura urbana, de la qual la dansa urbana n’és una de les seves manifestacions”, explica Xavi Blanco, de l’escola de dansa Dancescape!.
La 6a edició, que tindrà lloc el cap de setmana del 25 i 26 de novembre al Teatre de la Llotja de Lleida, consolida el paper de Lleida com a referent de la dansa urbana europea i accentua el seu caire internacional amb 11 companyies estrangeres de les 15 participants, procedents d’Alemanya, Rússia, Itàlia, Regne Unit i Grècia. Al concurs hi participaran més de 400 ballarins.
La competició europea de dansa urbana repartirà premis de 6.000, 1.000 i 500 euros i comptarà amb un jurat de luxe, format per Kevin Nguyen, Pat Cruz i Shaun Evaristo, ballarí de Justin Bieber. Com a punt final del ‘The Best On’, els dies 26 i 27 de novembre, el Teatre de la Llotja de Lleida acollirà un ‘workshop’ de 9 hores amb una exhibició dels membres del jurat.
‘The Best On’ és una competició considerada de referència per part de les companyies professionals, tant per l’excel·lent dotació econòmica dels premis, com per la qualitat dels membres del jurat, tots ells ballarins professionals d’alt nivell i molt prestigiats a escala internacional.
El certamen està organitzat per sisè any consecutiu per l’escola de dansa lleidatana Dancescape!, amb més de 15 anys de trajectòria i gran reconeixement a nivell espanyol en l’àmbit de la dansa urbana. Entre els seus ballarins, hi trobem campions de hip hop de l’Estat espanyol en diverses edicions. Dancescape! organitza permanentment workshops internacionals amb ballarins d’arreu del món, està en contacte assidu amb organitzadors d’esdeveniments europeus i participa activament en certàmens nacionals de dansa urbana.
The Best On també compta amb el suport d’altres organitzacions de la dansa urbana, com ara el Movement Lifestyle de Los Angeles, entre altres.