Llibreries Obertes arriba a més de 47.500 llibres venuts

Aquesta xifra suposa una injecció de gairebé un milió d’euros per a les 457 llibreries adherides

Redacció.- Llibreries Obertes, la iniciativa liderada per Òmnium Cultural durant aquest Sant Jordi per ajudar el sector del llibre a combatre la pandèmia del coronavirus ha arribat a 47.770 llibres venuts. Aquesta xifra suposa una injecció directa i immediata a les llibreries dels Països Catalans que ascendeix a gairebé un milió d’euros. A més, el nombre de llibres venuts es preveu que segueixi augmentant durant els propers dies, ja que la plataforma es mantindrà activa fins que finalitzi el confinament i les llibreries puguin tornar a obrir les portes amb normalitat, i sense posar en risc la salut dels seus treballadors. El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, veu aquests resultats com un èxit absolut de vendes i un gest solidari que torna a dir molt de la societat civil: “durant aquest Sant Jordi, la ciutadania ha demostrat que, quan el país més ho necessita, torna a estar al costat de la cultura i dels llibreters”. Segons Mauri, les xifres demostren que “la societat civil es mobilitza per salvar els mots, en un nou gest encomiable de solidaritat i fortalesa com a poble”

Llibreries Obertes és la plataforma engegada per la cooperativa SOM i l’agència Mortensen amb més llibreries del país, que aglutina 457 establiments dels Països Catalans. S’hi poden trobar és de 7.300 llibres al seu catàleg, i la caracteritza el fet que les llibreries reben, des del primer moment de la compra, el 100% de l’import de la venda. Per altra banda, es tracta d’una iniciativa doblement solidària que també dona resposta a l’emergència social de la Covid-19: el preu final del llibre es pot arrodonir a l’alça i aquests diners es destinaran a programes d’emergència social. Llibreries Obertes, doncs, s’ha convertit en la iniciativa solidària més important destinada al sector del llibre per Sant Jordi. 

Òmnium es va posar al capdavant de la iniciativa Llibreries Obertes per confrontar, des de la societat civil, l’emergència cultural derivada de la crisi de la Covid-19. L’entitat que presideix Jordi Cuixart des de la presó de Lledoners entén la cultura com una eina clau per a la transformació social del país. En aquest sentit, durant les darreres setmanes també s’ha organitzat de manera solidària entorn d’iniciatives com l’Esprint Solidari, que va aconseguir recaptar pràcticament mig milió d’euros en una setmana, o ‘Dona’m la mà’, la xarxa solidària més gran de país perquè ningú no quedi desemparat.