Lliurament dels Premis Baldiri Reixac als alumnes aquest diumenge, a l'Espluga de Francolí

Aquests premis instituïts pel la Fundació Lluís Carulla arriben aquest any a la seva XXXVI edició

Demà diumenge, 1 de juny, a la una del migdia, es farà el lliurament dels Premis Baldiri Reixac en la modalitat d’alumnes al Teatre del Casal de l’Espluga de Francolí. L’acte serà presidit per la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa. L’acompanyaran Jordi Carulla-Ruiz, vicepresident de la Fundació Lluís Carulla, Jordi Torre, regidor de Cultura de l’Espluga de Francolí, i Maria Dolors Civit, presidenta del Casal de la localitat.

Els premis estan destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana i de qualitat. La dotació econòmica prové de les aportacions voluntàries dels receptors del llibre-nadala que l’entitat tramet cada any a persones interessades per la cultura catalana. La dotació total d’aquesta edició és de 100.100 euros i l’àmbit d’actuació són els territoris de parla catalana.

En aquest curs 2013-2014, s’han atorgat 65 premis a la categoria d’alumnes amb una dotació de 700 euros cadascun. A més, s’han donat dos premis de 1.500 euros destinats a experiències específiques que fomentin la comunicació en català entre l’alumnat dins i fora de l’aula a fi de promoure l’ús social de la llengua.

Per comarques, els guanyadors han estat alumnes de 8 escoles d’Osona, 7 del Baix Llobregat, 6 del Barcelonès, 5 de l’Alt Camp, 4 del Maresme; 3 de la Conca de Barberà, Gironès, Ribera Alta i Vallès Occidental; 2 del Bages, Baix Camp, Berguedà, Pla de l’Estany, La Noguera, La Selva, Tarragonès i Vallès Oriental; i 1 de l’Anoia, Alt Empordà, Ciutat de Palma, Ribera Baixa, Segrià, Urgell i la Vall d’Albaida.

Enguany el jurat dels premis està format per Joan Arjona, Rosa Boixaderas, Josep Maria Calbet, Carles Sigalés, Alba Espot, Josep Maria Farré, Assumpta Fargas, Josep Gonzàlez-Agàpito, Anna Ramis i Maria Vinuesa.