Lluís-Anton Baulenas guanya la primera edició del Premi Santa Eulàlia de novel·la

La novel·la es publicarà aquest 1 de març a la col·lecció «Narratives» de Comanegra

Redacció.- Lluís-Anton Baulenas s’ha imposat entre els cinquanta-cinc participants a la primera edició del Premi Santa Eulàlia de novel·la de Barcelona. Un jurat format per Francesco Ardolino, Llucia Ramis, Enric H. March, Jordi González i Alba Cayón ha atorgat el guardó per unanimitat a l’autor de Seré el teu mirall, que va concórrer al premi sota pseudònim.

El Premi Santa Eulàlia està dotat amb 25.000€, amb l’impuls de l’editorial Comanegra i Àfora Focus Edicions, i es converteix en un dels premis més importants del país.

Seré el teu mirall, narra la peripècia de Jaume Pedrol, un professor de literatura retirat que acaba treballant per atzar en una immobiliària fantasma. Al darrere d’aquesta empresa s’hi amaga una organització mafiosa, i el Jaume es veurà embolicat en les dèries d’uns personatges que actuen sobre la ciutat com si estiguessin per sobre del bé i del mal. La novel·la es publicarà aquest 1 de març a la col·lecció «Narratives» de Comanegra.

Lluís-Anton Baulenas és un dels autors més importants de la novel·la catalana contemporània. Ho demostren, per exemple, la dotzena de premis que ha guanyat (entre els quals el Sant Jordi, el Crítica Serra d’Or, el Ramon Llull o el Prudenci Bertrana), i que hagi estat traduït a una dotzena de llengües. De les seves novel·les se n’han fet pel·lícules d’èxit i obres de teatre. És dramaturg, crític literari i traductor d’autors com Ray Bradbury, Truman Capote, George Orwell i Lawrence Durrel, entre molts altres. El seu estil s’ha caracteritzat sempre per una una traça especial en la construcció dels personatges, el ritme i el marc històric. I Barcelona ha estat sempre el seu paisatge de referència.

(Fotografia de l’entrevista que SiesTv va publicar el 27 de febrer de 2020 per “Els camins de la Rut”)

Enllaç a l’entrevista: https://sies.tv/lluis-anton-baulenas-presenta-vida-noia-traves-pas-seva-vida-sentimental.html