Lluís Bon dedica la cançó «És un joc» a les xicotes que no ha tingut

El nou tema del músic i productor es pot escoltar a Spotify, Youtube i formarà part del seu proper disc

Redacció.- El músic i productor gironí Lluís Bon acaba de publicar diversos temes nous, entre ells la cançó «És un joc», que dedica «a totes les xicotes que no he tingut». Els nous temes, en un estil pop que l’artista no havia practicat fins ara, formaran part d’un disc i ja es poden escoltar a Spotify i a Youtube, entre altres plataformes digitals com iTunes, Amazon Music o Google Play Music.

Ell és autor de la lletra i la música de les seves cançons. A «És un joc» canta: «Això és un joc / No espero res de tu / T’espero sol a casa comptant estrelles / Et trobo a faltar molt / No puc tocar-te si estiro el meu braç».

Lluís Bon utilitza la informàtica. En l’etapa actual busca un so acústic i rebutja el baix i la bateria en benefici dels sons de guitarra i piano. Fa d’home orquestra durant l’enregistrament. A més de compondre lletra i música, canta i fa la producció artística. La mescla es realitza en un estudi professional.

El músic treballa amb la idea de produir un disc que es difondrà properament. Els altres temes nous que ja es poden escoltar a les plataformes són «Petita reina», «El retrat» i «Paraules fredes». A més, ha composat «Joguines trencades», «La Pedrera», aquesta dedicada a la ciutat de Barcelona, i altres cançons que aviat difondrà, amb la intenció d’anar a un disc de dotze talls.

Lluís Bon s’ha posat a compondre cançons en català en una línia pop que no havia tocat fins ara. L’artista acostuma a reproduir vivències personals a les seves lletres. Ara fa uns mesos va publicar quatre temes relacionats amb el pa que també formaran part del nou disc: «Pa amb oli», «Un tros de pa», «Engrunes de pa» i «Pa de pessic». A «Pa amb oli» evoca l’imaginari infantil associat al gust del pa amb oli, quan en ple joc, a mitja tarda, la mare et cridava per oferir-te aquest saborós menjar. «Jo en vull d’aquell amor tan bo», diu la tornada del tema.

Rere el nom artístic de Lluís Bon trobem Lluís Bonaventura, que es va iniciar als 16 anys en els estudis de bateria i percussió. Era a finals dels anys setanta. En aquella època va ser un joveníssim bateria del veterà músic de jazz Jimmy Rena en les actuacions en directe al llegendari local La Guitarra de Palafrugell. Després va cursar estudis d’harmonia, piano i flauta a l’Escola de Música Moderna i Jazz de Girona. A finals de la dècada dels vuitanta va entrar en un camp d’experimentació amb la música electrònica que el marcaria profundament. «Tot el que faig ara és fruit del treball amb ordinadors que vaig començar en aquella època». Va ser, juntament amb Jordi Bronsoms, organitzador de la primera festa de música electrònica de l’estat espanyol l’any 1989 a la famosa discoteca Rachdingue de Vilajuïga. L’any 2000 va començar estudis de cant amb diversos professors i a partir del 2010 compon i grava els seus propis temes al seu estudi de Girona.