Lluís Danés presenta el seu nou espectacle 'El Meu Poble i Jo'

Un muntatge altament poètic contra l’oblit, on s’endinsa a la Guerra Civil amb poemes de Salvador Espriu

El proper diumenge 23 de novembre a les 18h tindrà lloc l’estrena oficial del nou espectacle de Lluís Danés, El Meu Poble i Jo al Teatre Monumental de Mataró. Un espectacle que s’endinsa a la Guerra Civil a través d’una acurada selecció de poemes de Salvador Espriu.

La música i la paraula es donen la mà en un espectacle esfereïdor, de gran potència visual, que pretén contextualitzar l’obra d’Espriu en relació a les experiències personals de les dones i els homes que varen patir les injustícies d’un règim totalitari i dictatorial que a partir del final de la guerra va governar Espanya durant quaranta anys, amb mà de ferro.

La música en directe, la veu de Dídac Rocher, la ballarina Anna Marín i l’actriu Noe Padró, interactuaran amb vídeo-projeccions on les principals personalitats del món de la cultura, l’esport o el periodisme, posaran cara i veu a les experiències de víctimes de la repressió del règim franquista. Així, Lluís Llach, Pep Guardiola, Sílvia Bel o Mònica Terribas, entre d’altres, faran seves les paraules de Neus Català, Salvador Puig Antich o el president Lluís Companys.

Un espectacle inèdit, multimèdia, altament poètic, on el moviment, la música i les imatges s’uneixen per ajudar a entendre a l’espectador per què Espriu va escriure obres tant profundes i doloroses com “La Pell de Brau” o “El caminant i el mur“ i, recordar-lo un cop més, com el poeta que es va mantenir sempre fidel al seu poble.